Burası Afrika Değil, Adıyaman

Adıyaman'ın Kahta ilçesi Turgut Özal Mahallesi ve Hürriyet Mahallesi sakinleri, iki ay boyunca musluklardan içme suyu akmadığını iddia ederek, ellerinde su bidonlarıyla Kahta Belediyesini protesto etti.

3. SAYFA- ASAYİŞ 06.09.2015, 10:02 06.09.2015, 10:03 Adiyaman Cihan Haber
Burası Afrika Değil, Adıyaman

Adıyaman'ın Kahta ilçesi Turgut Özal Mahallesi ve Hürriyet Mahallesi sakinleri, iki ay boyunca musluklardan içme suyu akmadığını iddia ederek, ellerinde su bidonlarıyla Kahta Belediyesini protesto etti.
Mahallede su akmadığı için mağdur olduklarını belirten bazı vatandaşlar, su olmadığı için yıkanamadıklarını, çoluk çocuk olarak perişan olduklarını ifade etti.
Kahta'da, her yaz ayında akmayan sulardan dolayı sıkıntı çektiklerini belirten Turgut Özal Mahallesi sakinleri, yaz aylarında musluklardan su akmadığı için çok kötü bir durumda olduklarını söyledi. Mahalleli, içme suyu sorunlarını Kahta Belediyesi'ne bildirmelerine rağmen şimdiye kadar herhangi bir çözümün bulunmadığını, seslerini duyurmak için böyle bir eylemi gerçekleştirdiğini söylediler.
Mahalle sakinlerinden Mehmet Aydın, su için defalarca Kahta Belediyesine müracaat ettiğini, kendisinin sürekli oyalandığını iddia etti.
Mahalleli olarak susuzluğa daha fazla dayanamadıklarını vurgulayan Aydın, Kahta Belediyesi'nin mahallenin sorunları ile ilgilenmediğini ileri sürerek, “5 yıldan beri Turgut Özal Mahallesi'nde oturuyorum. Kullanılacak suyumuz yok. Eskiden itfaiye gönderiyorlardı. Artık itfaiye de gelmiyor. 4 yıldır böyle ama 5 gündür su hiç yok. Duş dahi alamıyoruz. Seçim olmadan önce adamlar buraya gelip oy istiyorlardı. Oyumuzu verdik susuzuz kaldık. Bir gün gelip de bu mahalleye bakmadı. Belediye başkanlığını aradığım zaman su yok suyu dönüşümlü vereceğiz diyorlar. Bazen de itfaiye göndereceğiz diyorlar. İtfaiye gönderdiği zaman bir kova su ile olacak iş değil. Koskoca mahalle burası, 500'ü aşkın kişi var burada” dedi.
Daha sonra konuşan Hürriyet Mahallesi sakinlerinden Yusuf Akgün, yaşadığı su sıkıntısı için Kahta Belediyesini 114 defa aradığını iddia ederek, “Hürriyet Mahallesi 8021 nolu sokakta oturuyorum. Yaşayan her canlı gibi insanların da en temel ihtiyaçlarından biri sudur. Ramazan Bayramı'ndan bu yana evimde toplamda 38 defa su kesintisi oldu bazı günler gün aşırı. Durumu defalarca ilgili yetkililere belediyenin çözüm hattı olan 185’e ilettim. Her defasında farklı bahaneler üretip savuşturmaya çalıştırlar. Bazen dinamo arızalı, bazen elektrik kesik, bazen de boru patlak şeklinde mazeretler sıraladılar. Toplamda 114 defa belediyenin ilgili hattını aradım. Farklı günlerde iki defa da belediyenin ilgili sitesine mail yolu ile yazdım. Kendim bizatihi olarak gittim ve ilgili su müdürü ile yüz yüze görüştüm. Konu ile ilgili konuştuktan sonra bana bu sene böyle devam edecek seneye 6. ayda Haydaran suyunun gelmesi ile bu sorun çözülecek şeklinde bilgi verildi” dedi.
Kahta Belediyesi Su İşlerinden Sorumlu Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Saydam ise, iki günlük bir su sıkıntısının olduğunu ve bu sorunun, dinamolarda çıkan arızalardan kaynaklandığını söyledi. Başkan Yardımcısı Saydam yapılan eylemin bir karalama kampanyası olduğunu vurguladı. Saydam yaptığı açıklamada, “Turgut Özal Mahallesi ve Hürriyet Mahallesi'nde oturan bazı vatandaşlar su sıkıntılarının olduğunu söylüyorlar. Doğrudur günde iki üç kez su veriyorduk. Ama 24 saat su veremiyorduk. İki günlük su sıkıntımız oldu. Dinamolarımız arıza verdi. O sıkıntıları giderdik bugünden itibaren şehrin her tarafına 24 saat olmasa da 20 saat suyumuz akıyor. O iki günlük dinamo arızasından sonra su sıkıntımız kalmadı. Beraber o mahallelere gidip bakabiliriz. Nasıl istiyorsanız öyle yapalım. Şu anda hiçbir yerde su sıkıntısı yoktur. Bu bir karalama kampanyasıdır. Siyasi bir şeyler dönüyor burada. Başka herhangi bir sıkıntımız yoktur. Bostan sahibi vatandaşlarımıza sesleniyorum. Onlar da diğer vatandaşlarımıza karşı duyarlı olsunlar. Bu mevsimde bostanları, bahçeleri musluk suyu ile sulamasınlar. Bahçelerini sulamak için kendi bahçelerine sondaj vursunlar, kuyu açsınlar. Bostan sahipleri hem diğer vatandaşlara hem de bize bu haksızlığı yapmasınlar. Bostan sahipleri diğer vatandaşların günahını almasın. Bu sıkıntının vebalini hem biz hem de bostan sahipleri alıyor. Yine söylüyorum. Su sıkıntımız yoktur. Bugün sonra da olmaz inşallah” dedi.

Kaynak: Adıyaman Cihan Haber
Yorumlar (0)
13
açık