Cam korkulukları aşarak kendisini boşluğa bıraktı

Adıyaman’da, bir lise öğrencisi gitmiş olduğu alışveriş merkezinde cam korkulukları aştıktan sonra kendisini 4.kattan atarak canına kıydı.

3. SAYFA- ASAYİŞ 06.05.2022, 19:13 23.05.2022, 10:49 Cihan
Cam korkulukları aşarak kendisini boşluğa bıraktı
© Adıyaman Cihan Haber

Edinilen bilgilere göre, Adıyaman Altınşehir Anadolu Lisesi 11. Sınıf öğrencisi Hatice Karabağ (16), henüz belirlenemeyen nedenlerden dolayı kent merkezinde bulunan bir alışveriş merkezinin 4.katına çıktı. Alışveriş merkezinin yemek katına çıkan lise öğrencisi Hatice Karabağ, burada cam korkulukların üzerine çıkarak kendisini boşluğa bıraktı. Feci şekilde yere düşen genç kız için durum 112 Acil Çağrı Merkezine bildirildi. Kısa sürede olay yerine gelen sağlık ekiplerince ilk müdahalesi yapılan Hatice Karabağ, olayın gerçekleştiği alışveriş merkezine yakın bulunan özel bir hastaneye kaldırıldı.

Karabağ, burada yapılan bütün müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Karabağ’ın cenazesi yapılan işlemlerin ardından hastane morguna kaldırıldı. Öte yandan canına kıyan Adıyaman Altınşehir Anadolu Lisesi 11. Sınıf öğrencisi Hatice Karabağ’ın derslerinde oldukça başarılı bir öğrenci olduğu ise öğrenildi.

Konuyla ilgili soruşturma sürüyor.

Kaynak: Adıyaman Cihan Haber
Yorumlar (3)
Önce eğitim gelmeli. 2 yıl önce
Bu üzücü olay ibret verici olmalı çünkü okullarda sadece öğretim veriliyor o da kısır döngü oluşturuyor, tatminsizlik, keyifsizlik, değersizlik oluşturuyor. Geleceğe güven yok, umut yok. Okullarda öğrencinin alacağı huzur ve incelik, bilgelik yok. İlim, irfan yok. Erdem, maneviyat ve ahlak ve hedef yok. Mücadele azmi yok. Sabır yok. Ne var? Yarış atı olmak var. Teknoloji bağımlılığı ve meta yani nesne olmak var. Çünkü okulların ve daha üst kurumların yönetici kadroların liyakat problemi var. Yetersizlik ve keyfilik var. Mesuliyet olmalı. Duyarlılık olmalı. Örneklik olmalı. Sevgi temelli, bilinç aşılama merkezli eğitim faaliyetleri olmalı. Sınav, test ve yüksek başarı kıskacı ve bunların arasında mekik dokuma ilkelliği artık son bulmalı. İnsanı mutlu, değerlerini kutlu, şahsiyetini güçlü kılacak eğitim gündeme gelmeli. Sosyal medya ve internet dominant olmaktan çıkmalı. İdareciler donanımlı olmalı. Öğretmenler pedagojik yeterlilik kriterlerini tam anlamıyla taşıyıp sahada görünür olmalı. Kendilerini güncellemeli. Seminerler, paneller ve kurslar düzenlenmeli. Aileler için eğitim kursları başlamalı. Ehil uzman kadrolar konferans vermeli. Boş tipler yetkili, gereksiz kişiler idareci, çapsız ve karakter yoksunu öğretmen olmamalı. Özel ders veren paralı öğrencisine ders veren işi ticaret ve müşteri işine döken bir düzenin çarkı kırılmalı. Rol model kitle çok önemli. Kanayan yaraya hala çözüm bulunamıyor mu? Tüm ülkenin okul müdür ve yardımcıları öğretmenliğe geri getirilip yerine liyakatli, donanımlı, hevesli, insanı merkeze alan samimi bakış açısına sahip örnek lider kişiler olmalı. Reklam ve tuhaf yarış artık son bulmalı. Torpil, sendika ve nüfuza dayalı referans işlevini yitirip asil, aktif, samimi, erdemli, ahlaklı, insanı mutlu kılacak, değerlerle buluşturacak liderlere ihtiyaç var ve bu eğitim liderlere fırsat ve imkân tanınmalı. Geç kalındı. Kayıp günler insanımızın kaybına yol açıyor. Mutlu olmayan başarılı olamaz. Bilgili ve samimi olmayan öncü olamaz.
Cahili Cühela 2 yıl önce
Bu yorumu yazan arkadaş galiba çapı üst düzey...
Süper zeka küpü zat öğrenciyi sizce okul mu yönlendiriliyor... Yoksa sosyal medya diye bir laneti tüm çocukların cebine koyan anne baba ve çevre değil... Her türlü melaneti dizilerle YouTube, Instagram...v.s. değil.... Çocuklar edepsizliği okulda öğreniyor.... Kusura bakma oğlum... Vaziyet senin baktığın yerde ki gibi değil... parçalanmış aile çocukları okul toparlar...Leblebi gibi anti depresyon ilaçları okul veriyor değil mi!!! Her çocuk doğuştan Anştayn!!! Ancak zaman içinde çocuğu aptallaştıran okul idaresi ve öğretmenleri... Oğlum bu çocuklar daha 7 yaşındayken her türlü sapkın cinselliği cebindeki telefondan izliyor...Kızlar erkekleşmiş erkekler ise kız karakter bürünmüş... Sen okulları spor sanat kültürel alanlar ile donatıldı...Ama Okul idareci ve öğretmenleri sadece işi ata ve it yarısına çevirdi...Öylemi....Merak ediyorum sen çocuğuna galiba iyi bir meslek sahibi olsun diye düzgün bir okul kurs veya ders aldırmıyorsun...Bana sen çocuğun Fen ve üstü bir okulda olmadığı için kıskanıyorsun Türkiye'nin şu anki ekonomik kültürel sosyal psikolojik durumu ne işe eğitim boyutu 3x tır... Şunu iyi bil senin gibi sırf kendini düşünen dallarmalar yüzünden herkes yaşamını maddiyat üzerinde şekillendiriyor...ve yarın umudu olan çocuklar üzerinde her türlü umutsuzluk boca ediyor...
. 2 yıl önce
Ölmüş bir gencin bile ardından dedikodu çıkaran Adıyamanlılar… Ben artık hiç bir şey demiyorum..!
13
açık