Ekipleri alarma geçiren olay

Ekipleri alarma geçiren olay

3. SAYFA- ASAYİŞ 19.12.2021, 01:15 19.12.2021, 01:26 Cihan
Ekipleri alarma geçiren olay
© Adıyaman Cihan Haber

Alınan bilgilere göre, yürüyerek ve otostop yaparak Adıyaman'dan Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde gezmeye gelen Adanalı gezgin, 2 gündür mahsur kaldığı kayalıkta AFAD, itfaiye ve jandarma ekiplerinin ortaklaşa yürüttüğü çalışmayla kurtarıldı.

Adana nüfusuna kayıtlı ve isminin Alp Ertunga Çolak olduğunu söyleyen genç, Adıyaman'dan yürüyerek gittiği Siverek Mezra Kırsal Mahallesinde bulunan dağlık ve kayalık alanda kamp kurdu. Çıktığı kayalıkta mahsur kalan genç yanında telefon olmadığından dolayı da yardım çağrısında da bulunamadı.
 

2 gün sonra balıkçılar fark etti
Mahsur kaldığı yerde 2 gün boyunca aç ve susuz kalan genç, Fırat nehrinde balık tutan balıkçıları fark etmesi üzerine bağırarak yardım çağrısında bulundu. Balıkçılar talihsiz genci halsiz ve bitkin halde buldu. Balıkçılar genci mahsur kaldığı yerden kendi imkânlarıyla çıkaramayınca, durumu jandarmaya bildirdi.
Jandarma olay yerinde güvenlik önlemleri alarak, olay yerine itfaiye ve AFAD ekipleri çağrıldı. Olay yerine gelen ekipler ip yardımıyla gencin mahsur kaldığı yere indi. Yaklaşık 3 saatlik bir çalışma sonucu, genç mahsur kaldığı yerden kurtarıldı.
Gezmek için buraya geldiğini ve 2 gündür mahsur kaldığını söyleyen Alp Ertunga Çolak,” Ben ülkemi geziyorum, burayı gördüm biraz tırmana bilirmiyim dedim, biraz yapabildim ama sonra mahsur kaldım. Heyecan olsun diye değil, herkes yapabiliyor, bende yapabilirim dedim ama işte mahsur kaldık. Yolculuğuma Adana’dan başladım, kısmetse buradan Diyarbakır’a gitmeyi amaçlıyorum.”

 

Herkesten özür diledi
Kendisini kurtarmak için seferber olan herkese teşekkür eden genç, “ Buraya beni kurtarmak için gelen askerimiz, AFAD, itfaiye, gazetecilere teşekkür ediyorum ve herkesten de özür diliyorum. Bu saate ailelerinizin yanınızda olmanız gerekirken, işte bizim bir mazeretimiz nedeniyle buradasınız, bununda üzüntüsünü yaşamaktayım” dedi.

Gezgin genç mahsur kaldığı yerden kurtarıldıktan sonra, yakılan ateşin önünde ısınmaya çalıştı. Sağlık ekibi, itfaiye ve jandarmanın yardımıyla yaklaşık 2 kilometre sedye üzerinde taşınarak, ambulansa ulaştırılan genç, tedavisi yapılmak üzere Siverek Devlet Hastanesine kaldırılarak, kontrol altına alındı.

Konuyla ilgili soruşturma sürüyor.

Kaynak: İHA
Yorumlar (0)
13
açık