Sağlık çalışanlarına, hastalara ve hasta yakınlarına saldırıyorlar

Sağlık çalışanlarına, hastalara ve hasta yakınlarına saldırıyorlar

3. SAYFA- ASAYİŞ 06.11.2018, 15:22 06.11.2018, 15:39 Cihan
Sağlık çalışanlarına, hastalara ve hasta yakınlarına saldırıyorlar

 Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi (Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi) otopark alanında bulunan başıboş köpekler hem sağlık çalışanlarına hem de hasta ile hasta yakınlarına büyük korku yaşatıyor. 

Sağlık çalışanları, hastalar ve hasta yakınları, Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi otoparkına gece ve gündüz saatlerinde gelen sayıları ise 5 ile 10 arasında değişen sokak köpeklerinin zaman zaman saldırılarına maruz kaldıklarını belirterek, yetkililerden yardım istedi. Sağlık çalışanları ve vatandaşlara büyük korku yaşatan köpeklerin belediye ekipleri tarafından toplanılması gerektiğini belirten sağlık çalışanları, hasta ve yakınları, köpekler nedeniyle uzun süre otoparkta park halinde bulunan araçlarına binebilmek için beklediklerini de kaydetti. Köpeklerden sadece hasta ve yakınlarının mağdur olmadığını belirten sağlık çalışanları, hastane doktorlarına kadar otoparka gelen herkes aynı sıkıntıyı yaşadığını anlattı.  Geçtiğimiz günlerde de bir doktorun köpekler tarafından saldırıya uğradığını canını zor kurtardığı belirtildi. 
Sabah ve gece saatlerinde otoparka gitmekten büyük bir korku yaşadıklarını vurgulayan vatandaşlar Adıyaman Belediyesinden konuyla ilgili acil yardım talebinde bulunduklarını kaydettiler. Mesaiye gelen sağlık çalışanlarının çoğu zaman köpeklerden dolayı araçlarından inemediği mesaiden çıkan sağlık çalışanlarının da arabalarına binemedikleri öğrenildi. 
Başıboş köpekler nedeniyle hasta ve yakınları belediye yetkililerinden köpeklerin toplanması konusunda yardım beklediklerini ifade etti. 

Kaynak: İHA
Yorumlar (0)
13
açık