Şehit Asker Memleketine Uğurlandı

Adıyaman'da teröristlerin uzun namlulu silah ve roketle düzenlediği saldırıda şehit düşen Jandarma Ulaştırma Er Mücahit Şimşek'in cenazesi, düzenlenen törenin ardından memleketi Kahramanmaraş’a uğurlandı.

3. SAYFA- ASAYİŞ 25.06.2016, 18:14 27.06.2016, 16:47 Adiyaman Cihan Haber
Şehit Asker Memleketine Uğurlandı
Adıyaman'da teröristlerin uzun namlulu silah ve roketle düzenlediği saldırıda şehit düşen Jandarma Ulaştırma Er Mücahit Şimşek'in cenazesi, düzenlenen törenin ardından memleketi Kahramanmaraş’a uğurlandı.
  Adıyaman merkeze bağlı Kömür Belde Jandarma Karakolu’na erzak götüren askeri araca Boğazözü mevkiinde PKK’lı teröristlerin uzun namlulu silahlar ve roketli saldırısında şehit düşen askeri aracın sürücüsü Jandarma Ulaştırma Er Mücahit Şimşek (21) için Adıyaman İl Jandarma Komutanlığı’nda resmi tören düzenlendi. Törende Vali Abdullah Erin, şehidin babası Adem Şimşek’in elini bir an olsun bırakmadı.
  Düzenlenen törende konuşan Adıyaman İl Jandarma Garnizon Komutanı Albay İbrahim Koyuer, “PKK terör örgütü hain saldırıyla kanlı ve sinsi yüzünü bir kez daha göstermiştir. Terör metodunu kullananlar ve bunu destekleyenler bilsinler ki amaçlarına asla ulaşamayacaklardır. Bu yolla hiçbir şey elde edemeyeceklerdir. Ülkemizin huzur ve güven ortamını sağlamak maksadıyla ülkemizin en ücra köşesinde halkımızın desteğini alarak görevimize devam edeceğiz” dedi.
  Ağır yaralı olarak kaldırıldığı Adıyaman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayan Jandarma Ulaştırma Er Mücahit Şimşek’in cenazesi otopsi yapıldıktan sonra hastane morgundan alındı. Morgdan İl Jandarma Komutanlığı’na getirilen şehidin naaşı burada düzenlenen törenin ardından Kahramanmaraş’a göz yaşları içerisinde uğurlandı. Adıyaman Müftüsü Mehmet Ali Öztürkçü'nün duasının ardından tören sona erdi.
  Törene Adıyaman Valisi Abdullah Erin, TBMM Başkanvekili ve Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın, Milletvekili İbrahim Halil Fırat, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Talha Gönüllü, Cumhuriyet Başsavcısı Ali Ulvi Yılmaz, AK Parti İl Başkanı Abdurrahman Dimez, kurum müdürleri ve askeri erkan katıldı.
  Önceki gün saldırıda yaralanan ve kan kaybı yaşayan Jandarma Ulaştırma Er için Adıyamanlılar hastaneye akın etti. Yaralı askeri kurtarmak 106 ünite kan verildi ancak asker kurtarılamadı. Şehit olan Mücahit Er'in askerliğinin bitmesine 26 gün kaldığı ve bekar olduğu öğrenildi.

Kaynak: Adıyaman Cihan Haber
Yorumlar (0)
13
açık