Şehit polis memuru için tören düzenlendi

Adıyaman’da zırhlı aracın devrilmesi sonucu şehit olan Özel Harekat Polisi Selvet Şimşek için Emniyet Müdürlüğü’nde tören düzenlendi.

3. SAYFA- ASAYİŞ 24.08.2016, 10:19 24.08.2016, 10:20 Adiyaman Cihan Haber
Şehit polis memuru için tören düzenlendi
Adıyaman’da zırhlı aracın devrilmesi sonucu şehit olan Özel Harekat Polisi Selvet Şimşek için Emniyet Müdürlüğü’nde tören düzenlendi.

Adıyaman merkez Pirin Yolu Malatya Caddesi Beri Köprüsü kavşağında Özel Harekat Şube Müdürlüğüne ait zırhlı aracın devrilmesi sonucu yaralanan Özel Harekat Polisi Selvet Şimşek (26), Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesinde verdiği yaşam mücadelesini kaybetti. Hastanenin yoğun bakımında hayatını kaybeden şehit polis memuru Selvet Şimşek’in cenazesi hastane morguna getirildi. Şehidin naaşı hastane morgundan alınarak Emniyet Müdürlüğü bahçesine getirildi. Burada şehit polis memuru için tören düzenlendi.

Şehidin annesi Fadime ve babası Ramazan polis memurlarının kolları arasında tören alanına geldi. Metanetini koruyan anne, baba ve diğer yakınları acılarına içine atarak, göz yaşı dökmedi. Acılı anne ayakta durmakta güçlük çekti. Şehit töreninde konuşan Adıyaman Emniyet Müdürü Fikret Salmaner, bazı ölümlerde acı, hüzün ve ızdırabın onurla birlikte geldiğini belirterek, acıyla gururun birleştiğini kaydetti. Konuşmanın ardından Adıyaman Müftüsü Mehmet Ali Öztürkçü, cenaze duası yaptırdı. Duanın ardından şehidin özel harekat polisi olan mesai arkadaşları tabutu omuzlarında cenaze aracına kadar teşrik tekbirleri eşliğinde taşıdı. Adıyaman Valisi Abdullah Erin, şehidin babası Ramazan Şimşek’in koluna girerek araca kadar götürdü. Cenaze Adıyaman Havalimanı’ndan uçakla memleketine uğurlandı. Cenaze törenine Vali Abdullah Erin, Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu, İl Jandarma Komutanı Yarbay Ercan Atasoy, Cumhuriyet Başsavcısı Fatih Karabacak, Emniyet Müdürü Fikret Salmaner, AK Parti İl Başkanı Abdurrahman Dimez, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri ile siyasi parti temsilcileri katıldı.

Kaynak: Adıyaman Cihan Haber
Yorumlar (0)
13
açık