Vali Abdullah Erin, Çelikhanlılarla buluştu

Adıyaman Valisi Abdullah Erin, sorunları yerinde tespit etmek ve çözüm yolları bulmak amacıyla düzenlediği ilçe gezilerine Çelikhan’da, devam etti.

3. SAYFA- ASAYİŞ 31.07.2016, 12:20 31.07.2016, 12:21 Adiyaman Cihan Haber
Vali Abdullah Erin, Çelikhanlılarla buluştu

 Adıyaman Valisi Abdullah Erin, sorunları yerinde tespit etmek ve çözüm yolları bulmak amacıyla düzenlediği ilçe gezilerine Çelikhan’da, devam etti. 

Çelikhan Kaymakamı Adem Kaya, Belediye Başkanı Mustafa Bulut ve ilçe yöneticileri tarafından Çelikhan Hükumet Konağı önünde karşılanan Vali Abdullah Erin, ilçenin tarihi, kültürü, coğrafi yapısı ile sorun ve ihtiyaçları hakkında kısa bir brifing aldı. Brifingde ilçede yürütülen çalışmalar ile eğitim, sağlık, tarım, hayvancılık ve KÖYDES çalışmalarını değerlendirilip, sorunların tespiti ve çözüm önerileri konusunda görüş alış verişinde bulunuldu.

Brifing sonrası Çelikhan esnafını ve vatandaşları ziyaret eden Vali Abdullah Erin, ilçede halkın yoğun ilgi ve sevgisiyle karşılanarak esnaf ve vatandaşlarla bir süre sohbet etti. Esnaflarla tek tek tokalaşan Vali Abdullah Erin, esnafın iş durumunu sorarak, vatandaşlarla birlikte Çelikhan Meydanında çay içti.

Çelikhan Meydanında vatandaşlara seslenen Vali Abdullah Erin, 15 Temmuz’da demokrasiye darbe girişimi karşında dimdik duruş sergileyen Çelikhan halkına teşekkür ederek, “FETÖ/PDY işbirlikçilerinin ne kadar tankı, topu, tüfeği varsa bütün unsurlarıyla gelsinler. Milletimiz her defasında o hainleri püskürtmeye hazırdır. Bu ülkeyi ele geçirmek isteyen hainler defalarca bunu denediler ama milletimizin sağduyusu sayesinde bunu başaramadılar. Bu süreçte güç aldığımız, ilham aldığımız yegane güç Cenabı Allah’ın yardımı ve bu milletin asil, cesur ve fedakar duruşudur. Darbe girişiminin olduğu ilk geceden itibaren milli iradeye sahip çıkarak meydanlara inen ve 16 gündür bıkmadan yorulmadan demokrasi nöbeti tutan bütün Adıyamanlı hemşehrilerime ve siz değerli Çelikhan halkına çok teşekkür ediyorum. Millet olarak 15 Temmuz’dan önceki siyasi tartışmaları ve çekişmeleri bir tarafa bırakacağız. Birleştiğimiz temel noktaları esas alarak, omuz omuza vereceğiz. Biz Adıyaman’da ilin yöneticileri olarak demokrasiye darbe girişiminin olduğu ilk geceden itibaren vatandaşlarımızla, Milletvekillerimizle, siyasi partilerimizle ve Adıyaman'ın bütün renkleriyle omuz omuza verdik. Bundan sonra da bütün zamanımızı ve bütün mesaimizi halkımıza nasıl daha güzel bir şekilde hizmet edebiliriz, halkımızın gösterdiği Ali cenaplığa nasıl laik olabiliriz bunun gayreti ve çabası içerisinde olacağız. Yanlış yaptığımızda bizleri uyarın. Bundan sonra vatandaşla-devlet arasında kesinlikle bir mesafe ve köprü olmayacaktır. Vatandaşımıza tepeden bakma ve vatandaşın işini yavaşlatma gibi bir anlayışı Valiniz olarak kesinlikle kabul etmiyorum” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Adıyaman Cihan Haber
Yorumlar (0)
13
açık