Vatandaşlardan mermer ocaklarına tepki

Adıyaman merkez Kömür beldesi yakınlarında açılacak mermer ocağına çevre sakinleri tepki gösterdi.

3. SAYFA- ASAYİŞ 20.09.2016, 17:43 20.09.2016, 17:45 Adiyaman Cihan Haber
Vatandaşlardan mermer ocaklarına tepki

 Adıyaman merkez Kömür beldesi yakınlarında açılacak mermer ocağına çevre sakinleri tepki gösterdi. 

Beldenin ve bağlı köylerin kuzey bölgesinde yapılması planlanan mermer ocağının bulunduğu alana doğru yürüyen vatandaşlara, Jandarma Özel Harekat Ekipleri, Polis Çevik Kuvvet Ekipleri engel olmaya çalıştı. 

Mermer ocağının kurulmamasını istemeyen vatandaşlar, “Daha önceden açılan mermer ocakları yüzünden hem köylerimiz hem de beldemiz büyük ölçüde zarar gördü. Bir çok kaynak suyumuz kurudu, yollarımız bozuldu, yaşam alanlarımız ise yok edildi. Bizler bu mermer ocaklarının kurulmaması için bir çok yere başvurularda bulunduk. Ancak şuana kadar her hangi bir sonuç alamadık. Bizim derdimiz yaşam alanlarımızın yok edilmemesidir. Bu mermer ocakları yüzünden baya sıkıntılar yaşıyoruz. Birileri buna dur demeli. Mermer ocaklarının açılmasıyla beraber hayvanlarımız rahatsızlanıp, sularımız kirli akmaya başladı. Bundan dolayı bir çok hayvanımız telef oldu. Ekili alanlarımız ise kuruyup gitti” şeklinde konuştular.

Daha sonra konuşan AK Parti Kömür Belde Başkanı Rıza Avşin, yapımına başlanması planlanan mermer ocağının açılmamasını isteyerek, “Mermer ocakları yaşam alanlarına girdiği için karşı çıkıyoruz. Yetkili makamların bize yardımcı olması lazım. Kömür Beldesi’nin doğasını bozdular. Doğamızın bozulmasını istemiyorum. Yaşam alanlarımızdan uzak durmalarını istiyoruz. Halk olarak bu konunun sonuna kadar karşısında olacağız” diye konuştu.

Kaynak: İHA
Yorumlar (0)
13
açık