04.04.2018, 17:25

Adıyaman Gençliği

 Adına türküler yakılan, doğanın bütün renklerini dağlarında barındıran güzellikler şehri Adıyaman...Mavinin en güzel tonu, yeşil ve sarının eşsiz uyumu, renk renk çiçekleri... kısacası herşeyi ile muhteşem olan Adıyaman... 
Bu kadar huzur dolu bir şehir görmedim. İnsanları mütevazı, yardım sever, hoşgörülü... 
Ama bu kadar da kaderine terk edilmiş bir şehir de görmedim. Adıyaman' ın şu anda ki en büyük sorunu işsizlik. Adıyaman gençlerinin % 80' ni işsiz. Nasıl olur demeyin! Bu yüzde % 80' lik dilimin içine çalışan gençleri de ekledim. Neden mi? Çünkü bir çoğu sigortasız çalıştırılıyor. Çünkü hemen hemen hepsi asgari ücretin çok çok altında maaşlarla çalıştırılıyor. Çalışan gençler bu duruma sessiz kalmak zorunda bırakılıyor. Zaten iş olanağı az olan Adıyaman' da işsiz kalma korkusu yaşıyor gençler. Başka bir şehirdeki genç arkadaşı ile aynı işi yapıp, aynı saatlerde mesai yapıp, belki daha fazla çalışıp!!! O arkadaşının aldığı maaştan daha düşük bir ücret alsın ve sigortasız... Bunu yapanlarda Adıyamanlı iş verenler... Adıyaman' ın gençleri de başka şehirlerde gurbetlik çekmeye ant içsin. Kadınlar mevsimlik işçi olarak başka şehirlere gitsin. 
Çözüm...
Adıyaman gençleri Türkiye' deki asgari ücret 1450 TL bu ücretin altında 10 saaten fazla çalışmayınız!! Sigorta girişiniz işe başladığınız gün yapılmak zorunda, bu şartta uymayan iş yerlerinde çalışmayınız.!!! Sadece biri için demiyorum bütün Adıyaman gençliği... Siz değerlisiniz. Valiliğin bu konuya el atması gereklidir. Onlarca şehir gezmiş biri olarak söylüyorum. Başka şehirlerde bu durum o kadar yaşanmazken Adıyaman da bir çok iş veren bu şekilde işçi çalıştırıyor. 
Güzel şehrin güzel insanları gençlerimizi gurbete mecbur bırakmayalım...
Yorumlar (0)
13
açık