20 bin tonluk su deposu yapılacak

Adıyaman Belediyesi tarafından artık sağlıklı bir şekilde hizmet vermeyen su depolarının yerine son teknolojiye uygun yeni bir su deposu yapılacak.

Adıyaman 03.08.2016, 17:12 03.08.2016, 17:13 Adiyaman Cihan Haber
20 bin tonluk su deposu yapılacak

Adıyaman Belediyesi, şehrin altyapısında gerçekleştireceği köklü değişikliğe teknolojiye uygun yeni su deposunu da dahil etti. Mevcut su depolarının artık sağlıklı bir şekilde hizmet vermediğini söyleyen Adıyaman Belediyesi yetkilileri, yeni yapılacak olan su deposunun 20 bin tonluk ve son teknolojiyle yönlendirilebileceğini dile getirdiler.
Şehir merkezinde şu an üç su deposu bulunduğunu ancak yeni yapılacak olan deponun kapasitesinin bu üç deponun toplamından daha büyük olacağını belirten Adıyaman Belediyesi yetkilileri, “Gürlevik İsale Hattının yenilenmesi projemiz var. Adıyaman için çok önemli olan bu projemiz, 33 kilometrelik bir hat revizyonu ve bu 33 kilometrelik hattın sonunda da 20 bin’lik bir merkezi depoyu kapsıyor. Bizim şu an da kullandığımız bin tonluk, 4 bin tonluk ve 6 bin tonluk depolarımız mevcut. Bu üçünden en yeni depomuz 20 yıllık. Bunların çoğu da artık işlevini yitirmek üzere, bunların üçünün yerine her şeyi bilgisayardan kontrol edilebilen, son sistem, teknolojik, 20 bin’lik tek depo düşünüyoruz. Böyle bir sistemle hem doğal yaşam beslenecek, hem de halkımız daha sağlıklı su içmiş olacak. Bunun için bir hibe çalışması içerisindeyiz. İnşallah bunu alırız ama alamazsak, kredi alarak bu projeyi gerçekleştireceğiz” şeklinde bilgi verildi.
Alt yapı için önemli projeleri hayata geçirileceklerini de dile getiren Adıyaman Belediyesi yetkilileri, “ Bu sene şehir merkezinde 300 kilometrelik kanalizasyon, 100 kilometrelik de yağmur suyu hattının revizyonu var. Bunu yapmamızın sebebi de 30 yıllık hatlarımızda meydana gelen çökmeler. Beton artık işlevini yitirmiş durumda. Bir nevi sıza sıza şehrin altı doğal fosseptik gibi çalışıyor. Bunun önüne geçmek için bu projeleri hazırlıyoruz” ifadeleri kullanıldı.

Kaynak: Adıyaman Cihan Haber
Yorumlar (0)
13
açık