Adıyaman ‘Demokrasi ve Şehitler’ mitingine hazırlanıyor

Adıyaman Hükümet Meydanı’nda 15 Temmuz’dan itibaren tutulan demokrasi nöbeti, 7 Ağustos tarihinde yapılacak olan ‘Demokrasi ve Şehitler’ mitingi ile taçlandırılacak.

Adıyaman 06.08.2016, 14:50 06.08.2016, 14:52 Adiyaman Cihan Haber
Adıyaman ‘Demokrasi ve Şehitler’ mitingine hazırlanıyor

 Adıyaman Hükümet Meydanı’nda 15 Temmuz’dan itibaren tutulan demokrasi nöbeti, 7 Ağustos tarihinde yapılacak olan ‘Demokrasi ve Şehitler’ mitingi ile taçlandırılacak.

Yurt genelinde olduğu gibi Adıyaman’da da Hükümet Konağı meydanında düzenlenecek dev miting öncesi bir toplantı düzenleyen Adıyaman Valisi Abdullah Erin, tüm Adıyamanlıları 7 Ağustos 2016 Pazar günü saat 17:00’da yapılacak olan mitinge davet etti.

İstanbul’daki ‘Demokrasi ve Şehitler’ mitinginin Adıyaman Hükümet Meydanı’nda izlenebilmesi için alanın değişik noktalarına dev ekranlar kurulacak.

Vali Abdullah Erin, katılımcılarla fikir alışverişinin yapıldığı toplantıda, Hükümet Meydanı’nda yapılacak mitingin coşku içerisinde geçmesi amacıyla tüm Adıyamanlı vatandaşların bayrağını alarak Hükümet Meydanı’na davet etti.

Vali Abdullah Erin, “15 Temmuz demokrasiye darbe girişiminin olduğu günden bu yana Adıyamanlı vatandaşlarımız büyük bir kararlılıkla milli iradeye sahip çıkarak demokrasi nöbetini devam ettiriyor. 20 gündür devam eden demokrasi nöbetini inşallah 7 Ağustos Pazar Günü yapacağımız ‘Demokrasi ve Şehitler’ mitingi ile taçlandıracağız. Tüm vatandaşlarımızı Pazar günü yapılacak olan mitinge davet ediyorum. Adıyaman özünde birliği, beraberliği, hoşgörü ve kardeşliği temsil eden bir ilimizdir. Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesine sızmış Fetullahçı Terör Örgütü mensubu, asker elbisesi giymiş bir grup teröristin 15 Temmuz 2016 gecesi başlattığı darbe girişimi, milletimizin gösterdiği yürekli ve kararlı direniş sayesinde akamete uğratılmıştır. Toplumun tüm kesimlerinin, tüm renklerinin, ülkesini ve milletinin geleceğini korumak için bir araya gelişinin sembolü haline dönüşen 15 Temmuz darbe girişimi ve sonrasında, Sayın Cumhurbaşkanımız ve Sayın Başbakanımızın çağrıları üzerine 15 Temmuz’dan bu yana tüm ülkemizde olduğu gibi Adıyaman’da da vatandaşlarımızın demokrasiden ve milli iradeden yana gösterdiği güçlü duruş, her türlü takdirin üzerindedir. 15 Temmuz’dan bu yana devam eden birlik ve beraberliğimizin bundan sonra da devamını diliyorum. Demokrasiye darbe girişimin olduğu ilk andan itibaren meydanları doldurarak istiklaline ve istikbaline sahip çıkan tüm Adıyamanlı hemşerilerimize, Belediye Başkanımıza, güvenlik güçlerimize, Üniversitemize, siyasi partilerimize, meslek odalarımıza, sendikalarımıza, kanaat önderlerimize, metropolitimize ve dik duruş sergileyen herkese çok teşekkür ediyorum. Milletimiz zalimlere kahramanca ve korkusuzca direndi. Bu ülkeye ihanet içinde olanlar milletimizin yüksek inanışı karşısında adeta yerin dibine gömüldü. Söz konusu vatan olduğunda Adıyamanlı tüm vatandaşlarımız, siyasi partilerimiz ve toplumun bütün kesimleri çekişmeleri bir tarafa bırakarak, birlik ve beraberlik içerisinde hareket etti. Yüce Allah, birliğimiz ve beraberliğimizi daim etsin ve hiç bozmasın. Bu birlik ve beraberliğin sağlanmasına katkı sağlayan herkese çok teşekkür ediyorum. Bundan sonra da inşallah sık sık böyle toplantılar yaparak bir araya geleceğiz” dedi.

Adıyaman Valisi Abdullah Erin Başkanlığında Valilik toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya, İl Jandarma Komutanı Yarbay Ercan Atasoy, Belediye Başkanı F. Hüsrev Kutlu, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Talha Gönüllü, vali yardımcıları, İl Emniyet Müdürü Fikret Salmaner, siyasi partilerin il ve merkez ilçe başkanları, STK başkanları, Alevi kanaat önderleri, Mor Petrus ve Mor Pavlus Kilisesi Metropoliti Melki Ürek ile diğer ilgili kurum amirleri katıldı.

Kaynak: Adıyaman Cihan Haber
Yorumlar (0)
13
açık