Adıyaman Sivil Toplum Kuruluşları Platformu kuruldu

Adıyaman Sivil Toplum Kuruluşları Platformu kuruldu

Adıyaman 10.02.2018, 18:21 10.02.2018, 18:23 Adiyaman Cihan Haber
Adıyaman Sivil Toplum Kuruluşları Platformu kuruldu

  Adıyaman’da 33 sivil toplum kuruluşu tarafından Adıyaman Sivil Toplum Kuruluşları Platformu kuruldu.  

  Adıyaman Sivil Toplum Kuruluşları Platformunun kuruluşu nedeniyle gazetecilerle sivil toplum kuruluşu temsilcileri bir araya geldi. TÜGVA salonunda gerçekleşen toplantıda Platform adına açıklamada bulunan Bedrettin Beyazkaya, STK’lar arasında ki diyalogu güçlendirmek için bir araya geldikleri söyledi.
  Bedrettin Beyazkaya, “Platformumuz Adıyaman Valiliğinin onayı ile kurulmuş ve bu nezih çatı altında, ilimizde faaliyet göstermekte olan 33 sivil toplum kuruluşu bir araya gelmiştir. Çok yakın bir zamanda yeni katılımlarla bu sayı daha da artacaktır. Bu çatı altında toplanmış olan değerli STK’lar da geçmiş de var olan benzer oluşumlarda her zaman en ön saflarda yer almışlardır. Ancak daha önce yapılan çalışmalarda, birlik ve bütünlüğümüzü bozan, hasbi gayretleri yavaşlatan bir takım hataların yapılmış olması geçmişten ders çıkarmayı zorunlu kılmış, böylece daha önce yapılmış olan hataları tekrarlamamak adına oluşturulan bir takım ilkeler etrafında yeniden toplandık.  Şeklen var olmakla birlikte manen yok olma aşamasına gelmiş olan platform ruhu yeniden oluşturulmuştur” dedi.
  Platformun ilkelerinden bahseden Beyazkaya, “Bu oluşumun hedefi Adıyaman’ımızın her türlü toplumsal sorununa meşru ve makul dairede çözüm üretilmesine katkı sağlamaktır. Bu oluşumun çatısını İslam, omurgasını ehli sünnet ve cemaat çizgisi ve Anadolu özelinde ecdadımızın oluşturduğu yerli ve kadim değerlerimiz belirler.  Oluşumumuzun sorunlar karşısında çözüm üretme ve bu meyanda mücadele etme usulü çatışmacı değil, uyarıcı, üretici, geliştirici, dayanışmacı ve yeri geldiğinde uzlaşmacı esaslarla belirlenir. Oluşumumuzda belli bir yönlendirici ve karar verici öz ekip bulunmaz. Kararlar çoğunluk esasına göre alınır. Ancak çoğunluk esası, baskı aracı olarak kullanılamaz.   Oluşumumuza rastgele yeni bir ekip dahil olamaz. Yeni katılımlar tam mutabakat sonucu belirlenir. Her STK kendi özelinde serbesttir; ancak kendi kararıyla yapıyor olduğu uygulamayı bu oluşuma mal edemez” ifadelerini kullandı.

Kaynak: İHA
Yorumlar (0)
13
açık