Adıyaman Üniversitesi‘nin sporda yıldızı parlıyor

Adıyaman Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu özel yetenek sınavı yoğun katılımla gerçekleştirildi.

Adıyaman 05.08.2016, 15:32 05.08.2016, 15:33 Adiyaman Cihan Haber
Adıyaman Üniversitesi‘nin sporda yıldızı parlıyor

 Adıyaman Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu özel yetenek sınavı yoğun katılımla gerçekleştirildi. 

İlk olarak 2012-2013 eğitim öğretim yılında öğrenci alımına başlayan Adıyaman Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulunda bu da yıl ilk defa Antrenörlük Eğitimi Bölümü için öğrenci alımı gerçekleştirildi.

Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu 2016-2017 Eğitim-Öğretim Yılı özel yetenek sınavına toplamda 2 bin 227 çevrimiçi başvuru yapıldı. Sınavda, başvuru evrakını teslim eden 724 bay, 224 bayan aday ile 73 milli sporcu yarıştı. Üniversitenin Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu bu yıl Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümüne 30 bay, 20 bayan ve 10 milli sporcu, Antrenörlük Eğitimi Bölümüne ise 25 bay, 15 bayan ve 5 milli sporcu kontenjanı ayrılmıştı.

Kaliteli eğitim-öğretim imkanları ve spor tesisleri bakımından ülkemizin sayılı üniversiteleri arasında olması aday öğrenciler tercihini artırmış oldu. Özel yetenek sınavı kılavuzda yer alan yönergeler doğrultusunda çevrimiçi sistem üzerinden gerçekleştirildi. Bu sistem sınava başvuran tüm adayların tüm puanlarını görebildiği sıralamaların an be an yayınlandığı yine sınav ile ilgili tüm materyallerin adayların göz önünde olduğu ve itirazların da sınav komisyonlarınca değerlendirildiği bir sistemdir.

Halihazırda 25 aktif milli sporcunun öğrenim gördüğü Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulumuzu bu yıl 73 milli sporcu tercih etti. Yüksekokulumuza Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümüne 10, Antrenörlük Eğitimi Bölümüne ise 5 olmak üzere toplam 15 milli sporcu kayıt yaptırabilecek.

Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü her zaman sporun ve sporcunun yanında olduklarını dile getirerek “Üniversitemiz spor tesisleri bakımından oldukça iyi bir duruma geldi. Bu yıl ilk defa Antrenörlük Eğitimi Bölümüne de öğrenci alıyoruz. İmkanlarımızın artışının aday öğrencilerimizin tercihlerine de yansıdığını görüyoruz. Üniversitemizde milli sporcuların artışı hem Üniversitemizin hem Adıyaman’ımızın ulusal ve uluslararası arenadaki görünürlüğünü arttıracak olup ilimizin spor alanında da bu sporcular lokomotif görevi üstleneceklerdir. Özellikle alt yapılardaki sporcular milli sporcularla yakından temas kurarak rol model olarak benimseyecek ve doğal olarak da ilimizin spor alanındaki başarısı da artarak devam edecektir. Hepsi birbirinden değerli olan milli sporcularımızı üniversitemizi tercih ettikleri için teşekkür ediyor, eğitim hayatlarında başarılar diliyorum. Aynı şekilde diğer Üniversite adaylarını da Üniversitemize bekliyoruz” dedi.

Kaynak: Adıyaman Cihan Haber
Yorumlar (0)
13
açık