Adıyaman’da birlik ve beraberlik iftarı

Adıyaman’da Ağaç İşleri Odası tarafından verilen Muharrem orucu iftarında birlik ve beraberlik mesajları verildi.

Adıyaman 06.10.2016, 10:33 06.10.2016, 10:35 Adiyaman Cihan Haber
Adıyaman’da birlik ve beraberlik iftarı

 Adıyaman’da Ağaç İşleri Odası tarafından verilen Muharrem orucu iftarında birlik ve beraberlik mesajları verildi. 

Adıyaman’da yüzyıllardan beri bir ve beraber olan Alevi-Sünni vatandaşlar, bu birlikteliklerini en güzel Ramazan ve Muharrem ayında sergiliyor. Ramazan ayında verilen iftar etkinliklerine Alevi kanaat önderleri başta olmak üzere, çeşitli sivil toplum kuruluşu başkanları katılırken, Muharrem ayında verilen iftara ise Sünni kanaat önderleri ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katılıyor.

Muharrem ayı nedeniyle iftar yemeği tertipleyen Adıyaman Ağaç İşleri Odası’nın programında da yine birlik ve beraberlik örneği sergilendi.

Düzenlenen iftar etkinliğine Adıyaman Müftüsü Mehmet Ali Öztürkçü, Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği Başkanı Ziya Duranay, Esnaf Sanatkarlar ve Kredili Kooperatifi Başkanları Mustafa Salman, Abuzer Aslantürk, Alevi Kültür Dernekleri Adıyaman Şube Başkanı Rıza Tanrıverdi, Alevi Kanaat Önderi Ali Büyükşahin, CHP Merkez İlçe Başkanı Hanifi Çavuş, Alevi ve Sünni vatandaşlar katıldı. Alevi Kanaat Önderi Ali Büyükşahin’in yaptırdığı dua sonrasında iftarlar açıldı.

Etkinlikte konuşan Ağaç İşleri Odası Başkanı Zeynal Asnuk, Adıyaman’da birlik ve beraberliğin tüm dünyaya göstermek istediklerini belirterek, “Bizler Ramazan ayında yaptığımız iftar etkinliğini Muharrem ayında da gerçekleştiriyoruz. Adıyaman’da Alevi-Sünni bir ve beraberdir. Ayrımız gayrımız yoktur. Bu birlikteliğin en güzel örneğini bugün yaşıyoruz” dedi.

Alevi Dedesi Ali Büyükşahin ise, Ağaç İşleri Odası’nı duyarlı davranışından dolayı tebrik ederek, “Bu Muharrem ayının ülkemizde dünyada birlik ve beraberliğe vesile olmasını diliyorum. İnşallah Allah oruçlarımızı ibadetlerimizi izzeti dergahında kabul eder. Hazreti Hüseyin ve Kerbela şehitlerinin ruhlarının ilahı ruhla şad olmasını yüce Allah’tan dilerim” ifadelerini kullandı.

Adıyaman Müftüsü Mehmet Ali Öztürkçü ise, Muharrem ayının önemine dikkat çekerek, “Hep birlikte bu ayın güzelliklerinden istifade etmeye gayret ediyoruz. Muharrem ayı bir nevi kurtuluş ayıdır. Bir çok peygamberlerimizin kurtuluşuna vesile olmuş bir aydır. Bu ayların Müslümanların hayatında büyük önemi vardır. Sünni olsun, Şii olsun, Alevi olsun ne olursa olsun Müslümanların Ramazan ayından sonra en çok oruç tutuğu ve ibadet ettiği ay Muharrem ayıdır” dedi.
Haber- Cihan Kizir

Kaynak: Adıyaman Cihan Haber
Yorumlar (0)
13
açık