Adıyaman’da Engelliler Haftası Kutlaması

10-16 Mayıs tarihleri arasında kutlanılacak olan Engelliler Haftası etkinlikleri Adıyaman Valiliği önünde düzenlenen program ile başladı.

Adıyaman 10.05.2016, 11:44 10.05.2016, 11:45 Adiyaman Cihan Haber
Adıyaman’da Engelliler Haftası Kutlaması
10-16 Mayıs tarihleri arasında kutlanılacak olan Engelliler Haftası etkinlikleri Adıyaman Valiliği önünde düzenlenen program ile başladı. 

Adıyaman Valiliği önünde Atatürk Anıtına çelenk bırakılmasıyla başlayan Engelliler Haftası etkinlikleri hafta boyunca devam edecek. Valilik önünde gerçekleştirilen Engelliler Haftası etkinliğine Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Talha Gönüllü, Jandarma Alay Komutan Vekili Yarbay Ercan Atasoy, Belediye Başkan Vekili Sait Kutlu, kurum ve kuruluş temsilcileri ile engelliler katıldı.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Vekili Musa Şimşek tarafından çelenk bırakılmasından sonra İstiklal Marşı ve saygı duruşu gerçekleştirildi. Günün anlam ve önemine ilişkin konuşmayı yapan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Vekili Musa Şimşek her insanın engelli adayı olduğuna dikkat çekerek, “Hayatın insana ne getireceğini ve insandan ne götüreceğini önceden kestirmek mümkün değildir. Her insan doğuştan veya sonrada zihinsel veya fiziksel engelli olabilir. Maalesef dünyamızda hızla bozulan ekolojik denge, genetiği değiştirilmiş gıdalar, iş ve trafik kazaları ve artan çevre kirliliğinin doğal sonucu olarak her yıl engelli sayısı hızla artmaktadır. Unutmayalım ki hepimiz potansiyel bir engelli adayıyız” dedi.

Konuşmanın ardından Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş tarafından kamu kurum ve kuruluş binalarını engellilerin kullanımına uygun hale getiren kişilere ‘Erişilebilirlik belgesi’ verildi.

Vali Mahmut Demirtaş daha sonra engellilerle sohbet etti.

Kaynak: Adıyaman Cihan Haber
Yorumlar (0)
13
açık