Adıyaman’da İLSAP masa başı tatbikat yapıldı

Adıyaman UMKE birimi tarafından 2016 yılı İl Sağlık Afet ve Acil Durum Planı (İLSAP) masa başı tatbikatı gerçekleştirildi.

Adıyaman 15.12.2016, 16:37 15.12.2016, 16:37 Adiyaman Cihan Haber
Adıyaman’da İLSAP masa başı tatbikat yapıldı

  Adıyaman UMKE birimi tarafından 2016 yılı İl Sağlık Afet ve Acil Durum Planı (İLSAP) masa başı tatbikatı gerçekleştirildi. 

Türkiye Petrolleri Kültür Merkezinde düzenlenen masa başı tatbikata İl Sağlık Müdürü Emin Taş, Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Erdoğan Öz, Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi Müdürü Osman Aydın, Hastane Yöneticisi Fatih Doğan, Halk Sağlığı Müdürü Mustafa Kutlu, Sağlık-Sen Adıyaman Şube Başkanı Yasin Barutçu, Özel Adıyaman Park Hospital Hastanesi görevlileri, sağlık ekipleri, UMKE görevlileri katıldı. UMKE birimi tarafından düzenlenen programda senaryo gereği 7.2 şiddetinde meydana gelen depremde sağlık anlamında yapılması gerekenler ele alındı. Deprem sonrasında yaralanan ve hayatını kaybeden vatandaşlara ulaşa bilmek için yapılması gerekenler, hastanelerde alınacak olan güvenlik önlemleri, ilaç temini, il dışından gelecek olan kurtarma ve yardımların merkeze ulaştırılabilmesi, deprem esnasında zarar görebilecek hastaneler yerine kısa sürede kurulabilecek sahra hastaneleri, yıkılabilecek köprüler yerine kullanılacak alternatif yollar gibi konular ele alındı. Yapılan tatbikat sonrasında sağlık il müdürlüğü, 112 ekipleri, halk sağlığı müdürlüğü, itfaiye ekipleri, AFAD ekipleri, UMKE, emniyet ekipleri konuyla ilgili düşüncelerini vurguladı.

Program sonrası katılımcılara yemek ikramında bulunuldu.

Kaynak: Adıyaman Cihan Haber
Yorumlar (0)
13
açık