Adıyaman'da Liseler arası Kur’an-ı Kerim’i güzel okuma ve hafızlık yarışması düzenlendi

Adıyaman'da Liseler arası Kur’an-ı Kerim’i güzel okuma ve hafızlık yarışması düzenlendi

Adıyaman 04.01.2018, 16:22 04.01.2018, 16:23 Adiyaman Cihan Haber
Adıyaman'da Liseler arası Kur’an-ı Kerim’i güzel okuma ve hafızlık yarışması düzenlendi

 Adıyaman’da, düzenlenen liseler arası Kur’an-ı Kerim’i güzel okuma ve hafızlık yarışmasının il finali düzenlendi. 

Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğünce İmam Hatip Liseleri kız öğrenciler arasında düzenlenen Kur’an-ı Kerim’i güzel okuma ve hafızlık yarışması il finalinde öğrenciler kıyasıya yarıştı.

Şehit Fazıl Gür İmam Hatip Ortaokulu Konferans Salonunda gerçekleşen, Kur’an-ı Kerim’i güzel okuma ve hafızlık yarışması il finalinde 14 öğrenci Kur’an-ı Kerim’i güzel okuma kategorisinde, 2 öğrenci ise hafızlık kategorilerinde yarıştı.

Adıyaman Atatürk Kız İmam Hatip Lisesi koordinatörlüğünde gerçekleştirilen il final yarışmasında derece elde edecek olan öğrenciler, Diyarbakır’da düzenlenecek olan Kur’an-ı Kerim’i güzel okuma ve Hafızlık Bölge yarışmasına katılarak Adıyaman’ı temsil edecek.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Atatürk Kız İmam Hatip Lisesi Müdürü Mehmet Demir, "Kur’an-ı Kerim’i güzel okuma yarışmaları her sene Din Öğretimi Genel Müdürlüğünce organize ediliyor. Bu yarışmalar bütün illerimizde yapılıyor. Bu sene de il genelinde bütün yarışmalar yapıldı. İl ve ilçelerde yapılan yarışmalarda okullarında birinci olan öğrenciler bugün burada finale kaldılar. Yapılan finalde il birincisi olacak öğrencimiz seçilecek. Toplam 16 yarışmacımız var, 14 kız öğrencimiz Kur’an-ı Kerim’i güzel okuma, 2 öğrencimiz ise hafızlık için yarışıyorlar. Bu il finalinde birinci seçilenler inşallah bölgemizde Adıyaman’ı temsil edecekler” diye konuştu. 

Kaynak: İHA
Yorumlar (0)
13
açık