Adıyaman’da Trafik Haftası kutlandı

Adıyaman’da Trafik Haftası kutlandı

Adıyaman 07.05.2019, 18:42 07.05.2019, 18:44 Cihan
Adıyaman’da Trafik Haftası kutlandı

 Adıyaman’da, Karayolu Trafik Güvenliği Günü ve Karayolu Trafik Haftası’nın açılış programı Türkiye Petrolleri Kültür Merkezinde yapıldı. 

Trafik kazalarına dikkat çekmek, trafik kazalarının getirdiği olumsuzlukları gündeme taşımak ve trafik kazalarının en aza indirilmesi konusunda ülke genelinde bir bilinç oluşturmak amacıyla her yıl düzenlenen Karayolu Trafik Güvenliği Günü ve Karayolu Trafik Haftası’nın açılış programı yapıldı. 

İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı tarafından ortaklaşa düzenlenen programda trafik güvenliğinin önemine dikkat çekildi. 

Düzenlenen programa Adıyaman Valisi Aykut Pekmez, Vali Yardımcısı Adem Kaya, İl Jandarma Komutanı Albay Ercan Atasoy, İl Emniyet Müdürü Metin Alper, bazı kurum amirleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve öğrenciler katıldı.  
Altınşehir Evim Kreş öğrencileri tarafından Trafik Haftası dolayısıyla trafik konulu bir piyes sunumu yaparak şarkılar söyledi. 

Ardından Trafik Haftası dolayısıyla ilk ve ortaöğretim kurumları arasında düzenlenen şiir, resim ve kompozisyon yarışmasında birinci olan öğrencilere Vali Aykut Pekmez tarafından bisiklet hediye edilirken, dereceye giren diğer öğrencilere de protokol üyeleri tarafından çeşitli hediyeler verildi 

Törende ayrıca, yıl içerisinde karayolu trafiğinde kurallara uyarak örnek sürücülük davranışından dolayı yılın sürücüsü seçilen Mehmet Ali Kiy plaket ve çeyrek altınla ödüllendirildi. 

Türkiye Petrolleri Kültür Merkezinde düzenlenen program, Trafik Haftası kutlama etkinliklerine katkı ve destek sağlayan özel işletme sahiplerine teşekkür belgelerinin verilmesiyle sona erdi. 

Kaynak: İHA
Yorumlar (0)
13
açık