Adıyaman’dan Suriye’ye 5 Tır Dolusu Yardım

Adıyaman Belediyesi ile Hayrat İnsani Yardım Derneği Adıyaman Temsilciliği arasında, Suriye’deki vatandaşlara ve Bayırbucak Türkmenlerine el uzatmak için Nisan ayında imzalanan işbirliği protokolüyle toplanan 5 TIR yardım malzemesi dualar eşliğinde Suriye’ye yollandı.

Adıyaman 26.05.2016, 14:57 26.05.2016, 14:59 Adiyaman Cihan Haber
Adıyaman’dan Suriye’ye 5 Tır Dolusu Yardım

 Adıyaman Belediyesi ile Hayrat İnsani Yardım Derneği Adıyaman Temsilciliği arasında, Suriye’deki vatandaşlara ve Bayırbucak Türkmenlerine el uzatmak için Nisan ayında imzalanan işbirliği protokolüyle toplanan 5 TIR yardım malzemesi dualar eşliğinde Suriye’ye yollandı.

Adıyaman Belediyesi ve Hayrat İnsani Yardım Derneği Adıyaman Şubesi arasında Suriye’deki iç savaş mağdurlarına ve Bayırbucak Türkmenlerine yardım amaçlı imzalanan işbirliği protokolü gereği toplanan yardım malzemelerinin bulunduğu 5 TIR Suriye’ye doğru yola çıktı.

Adıyaman Valiliği bahçesinde gerçekleşen yardım TIR'ı uğurlama törenine Vali Yardımcısı Levent Öztin, Belediye Başkan Vekili Hasan Demir, Emniyet Müdürü Fikret Salmaner, TP Bölge Müdürü Salih Bütün, Hayrat İnsani Yardım Derneği Adıyaman Temsilcisi Ahmet Demir, Adıyaman Belediyesi Meclis Üyeleri, Hayrat Vakfı Adıyaman Temsilciliği yöneticileri, STK temsilcileri ve kurum müdürleri katıldı.

Düzenlenen törende konuşan Hayrat İnsani Yardım Derneği Adıyaman Temsilcisi Ahmet Demir, desteklerinden dolayı Adıyaman Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu’ya teşekkür ederek, “Adıyaman Belediyesi ile Hayrat İnsani Yardım Derneği arasında 9 Nisan 2016 tarihinde imzalanan işbirliği protokolü gereği Hayrat İnsani Yardım Derneği tarafından toplanan yardım malzemeleri 5 TIR’ımıza yüklendi. Desteklerinden dolayı Adıyaman Belediyesine ve Belediye Başkanımız Hüsrev Kutlu Beye ve bu yardımların toplanmasında emeği geçen arkadaşlarımıza ve yardım desteğinde bulunan kardeşlerimize de teşekkür ediyoruz. İkisi Adıyaman, diğerleri ise Kahta, Gölbaşı ve Besni ilçelerinden olmak üzere toplam 5 tır içerisinde su, giyecek ve gıda malzemeleri bulunuyor. Bu yardımın devamında da Adıyaman’da yaşayan ve yardıma muhtaç olan Suriyeli kardeşlerimize de yardım götüreceğiz. Her zaman söylediğimiz gibi Hayrat İnsani Yardım Derneği olarak biz bir köprüyüz. Halkımızın yardımlarını Allah rızası için ihtiyaç sahiplerine ulaştırmaya çalışıyoruz” diye konuştu.

Daha sonra konuşan Vali Yardımcısı Levent Öztin ise yardımlaşmanın hem dindeki hem de örf ve adetlerdeki önemine dikkat çekerek, “Komşumuzda yangın varken, sıkıntı varken bir mümin kardeşin onlara yardım eli uzatmaması doğru olmazdı. Adıyaman’da da bu duyarlılığı gösteren Adıyaman Belediyemiz ile Hayrat Vakfının topladığı yardımlar bugün yola çıkıyor. Hayra vesile olan herkese teşekkür ediyoruz” dedi.

Adıyaman Belediyesi Başkan Vekili Hasan Demir ise Suriye’de yaşanan drama Müslümanların duyarsız kalmasının mümkün olamayacağını belirterek, “Belediyemizin de destekleri ile Hayrat İnsani Yardım Vakfının yoğun gayretleri sayesinde bugün 5 TIR yardım malzemesini Suriye’ye yolluyoruz. İnşallah devamı da gelecek. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Yardım TIR’ları duaların ardından Suriye’ye doğru yola çıktı.

Kaynak: Adıyaman Cihan Haber
Yorumlar (0)
13
açık