Adıyamanlı kanaat önderlerinden bayram mesajı

Adıyaman’daki kanaat önderleri Kurban Bayramının bütün Müslüman alemine hayırlı ve uğurlu olmasını dilediler.

Adıyaman 08.09.2016, 17:29 08.09.2016, 17:30 Adiyaman Cihan Haber
Adıyamanlı kanaat önderlerinden bayram mesajı

 Adıyaman’daki kanaat önderleri Kurban Bayramının bütün Müslüman alemine hayırlı ve uğurlu olmasını dilediler. 

Adıyaman Eski Milletvekili Ahmet Doğan, Molla Ahmet Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Abdurahman Gürbüzcan, Alevi Kültür Dernekleri Adıyaman Şube Başkanı Rıza Tanrıverdi, Alevi Dedesi Ali Büyükşahin, Kurban Bayramının bütün dünyaya barış ve huzur getirmesini dilediler.

Adıyaman Eski Milletvekili Ahmet Doğan, kurban bayramı dolayısıyla yapmış olduğu açıklamada, “ Herkesin kurban bayramını kutlu olsun. Herkesin birlik ve beraberlik içerisinde yaşamasını temenni ediyorum” dedi. 

Molla Ahmet Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Abdurahman Gürbüzcan ise yapmış olduğu açıklamada, “ Allah bütün Müslümanların yardımcısı olsun. Allah birliğimizi, dirliğimizi bozmasın. Müslümanlara yönelik yapılan bu zulümler ve oyunlar inşallah en kısa zamanda biter. Diliyoruz ki en kısa sürede bütün dünyayı barış kapsar” şeklinde konuşarak herkesin bayramını kutladı.

Alevi Kültür Dernekleri Adıyaman Şube Başkanı Rıza Tanrıverdi ise, “ Herkesin kurban bayramını kutluyorum. 40-50 yıl öncesinde bayramlarda çok farklı güzel bir heyecan vardı. Herkes kardeşçe bayramını yaşardı. Çocuklar bir biriyle oynar, büyükler ise yakınlarını ziyaret edip bol bol sohbetler ederdi. Ama şuan o eski bayram heyecanları yok. Diliyoruz ki, o güzel günler yeniden gelir ve tekrardan yaşamaya başlarız. Bizler kardeş olmalıyız. Bizler birlik ve beraberlik içerisinde olmalıyız. Bizler bütün Müslüman halkının kurban bayramını kutluyoruz” şeklinde konuştu. 

Alevi Dedesi Ali Büyükşahin ise yapmış olduğu konuşmada, “ Kurban Bayramının kardeşliğimizi pekiştirmesini daha mutlu olmamıza vesile olmasını diliyorum. Barış, huzur dolu bir dünya temenni ediyorum. Kurban etinin büyük bir kısmı maddi durumu zayıf ailelere dağıtılmalıdır. Kurban Bayramının bir amacı ise maddi durumu zayıf aileleri doyurmaktır, onlara bakmaktır. Bizler bir birimize yardımcı olmalıyız. Bizler kardeşlik içerisinde, barış içerisinde yaşam sürmeliyiz. Bu savaşlar en kısa zamanda bitmelidir. Barış sağlanmalıdır, huzur sağlanmalıdır. Kanlar akmasın, savaşlar olmasın. Bizler herkesin kardeşlik içerisinde yaşadığı bir dünya temenni ederken herkesin kurban bayramını kutluyorum” diye konuştu.

Kaynak: Adıyaman Cihan Haber
Yorumlar (0)
13
açık