AKİD yönetiminden, Adıyaman’ın çalışan anne projesine dahil edilmemesine tepki

AKİD yönetiminden, Adıyaman’ın çalışan anne projesine dahil edilmemesine tepki

Adıyaman 21.10.2019, 17:26 21.10.2019, 17:26 Cihan
AKİD yönetiminden, Adıyaman’ın çalışan anne projesine dahil edilmemesine tepki

 Adıyaman Gençkuşak Girişimci Kadınlar ve İstihdam Derneği (AKİD) yönetimi, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca kadınlara yönelik istihdamı desteklemek amacıyla Bakanlık tarafından hazırlanan, çalışan annelere yönelik 7 ilde uygulanacak projede Adıyaman’a yer verilmemesine tepki gösterdi.

  Projede Adıyaman’a yer verilmemesine tepki göstererek açıklamalarda bulunan AKİD Başkanı Birsen Günay, “Bizler AKİD Derneği olarak hemen her platformda kadınlarımız sesini duyurmaya çalıştıkça birileri sesimizi duymamakta ısrar ediyorlar. Sesimizi yukarılara duyuramıyoruz.

  Sadece söylemde yer alan başarılarımız, manifestolarımız, taleplerimiz kısacası ne yaptığımızı ne ettiğimizi umursamıyorlar. Yıllardır kadınlarımızın hayallerini ve umutlarımızı suiistimal edenlerden artık bizlerde mustaribiz.

  Ayrıca STK’ları sadece belli başlı zamanlarda hatırlayanlara da sunu demek isteriz ki biz her zaman sesimizi yükseltiyor fakat kamuoyundan gerekli ilgi alaka ve desteği göremiyoruz. Burada tek suçlu STK’lar kadar tepkisiz olan toplumda.

  Biz sadece STK’ların değil, iktidar partimiz olmak üzere diğer siyasi partilerimizin, sendikalarımızın kadın kolları başkanlıklarını ve çalışan tüm duyarlı kadınlarımıza bizlere desteğe davet ediyoruz. Bizim kapımız tüm kadınlarımıza sonuna kadar açıktır” diye konuştu.

Kaynak: İHA
Yorumlar (0)
13
açık