Başkan Deniz, maaş promosyonu hakkında açıklamada bulundu

Başkan Deniz, maaş promosyonu hakkında açıklamada bulundu

Adıyaman 15.11.2017, 15:10 15.11.2017, 15:13 Adiyaman Cihan Haber
Başkan Deniz, maaş promosyonu hakkında açıklamada bulundu

  Memur-Sen ve Eğitim Bir-Sen Adıyaman Şube Başkanı Ali Deniz maaş promosyonları ile ilgili açıklamada bulundu. 

Adıyaman’da, eğitim çalışanlarının maaşlarını alacakları banka ve bunun karşılığında çalışanlara ödenecek banka promosyonu ile ilgili ihale sürecinin başladığını kaydeden Başkan Ali Deniz, tüm özel ve resmi bankaların katılım sağlayacağı ihalede en yüksek teklifi verecek olan banka ile anlaşma sağlanarak eğitim çalışanlarına ödenecek promosyon bedeli belirleneceğini söyledi.

Ali Deniz, İl Milli Eğitim Müdürlüğü temsilcisinin başkanlığında aralarında yetkili sendika temsilcisi, bir okul müdürü ve müdür yardımcısının da bulunduğu bir komisyonun oluşturularak çalışmalara başlandığını söyledi.

Ali Deniz, eğitim çalışanlarının süreçten azami kazanç elde etmesi için mücadele edeceklerini, anlaşma sonrasında yaşanması muhtemel sorunların önceden giderilmesi için sözleşme metnine hukuki zeminde müdahale edeceklerini ifade etti.

Ali Deniz açıklamasında, “Promosyon anlaşmasından en yüksek promosyonu almak için mücadele edeceğiz. EFT, havale gibi işlemlerde kesintinin yapılmayacağı ve ihlal edildiğinde yasal yaptırımların uygulanacağı bir anlaşmanın temennisindeyiz. Son sözleşmedeki maddelerin bazılarının ihlal edilmesinden kaynaklanan hak kayıplarının da karşılanmasını talep ediyoruz. Saha ziyaretlerimizde eğitim çalışanları ile yaptığımız istişarelerde, anlaşmaya varılan promosyon miktarının tek seferde ödenmesi talebinin olduğunu görüyoruz. Eğitim çalışanlarının her talebinde olduğu gibi bu talebi de haklı görüyor ve önemsiyoruz. Promosyon bedeli tek seferde ve zamanında ödenmelidir. Promosyon bedelinin taksitlere bölünerek ödeneceği bir sözleşme metninin altına imza atmayacağımızın bilinmesini istiyoruz. Yetkili sendika olarak eğitim çalışanlarının maaşları üzerinden yapılan ihale sürecinin sağlıklı ve şeffaf yürütülmesi gereklidir. Süreçle ilgili olarak bilgilendirmelerimiz devam edecektir” dedi.

Kaynak: Adıyaman Cihan Haber
Yorumlar (0)
13
açık