Bu Cihaz Her Eve Şart

Bu Cihaz Her Eve Şart

Adıyaman 15.06.2016, 18:59 19.06.2016, 16:22 Adiyaman Cihan Haber
Bu Cihaz Her Eve Şart

 Adıyaman’da, uzun süredir faaliyet gösteren ABC Medikal İşletme Sahibi Bayram Delibaşı, her eve bir adet tansiyon ve şeker ölçüm cihazının bulunmasının şart olduğunu vurguladı.
Tansiyon ve şeker ölçüm cihazıyla ilgili önemli açıklamalarda bulunan ABC Medikal İşletme Sahibi Bayram Delibaşı; “Öncelikle Ramazan ayı olduğu için insanlar aç ve susuz kaldığı zaman tansiyonu düşüyor. Özellikle vatandaşlar iftarda su ve yemeğe başladıkları zaman ani bir şekilde aldıkları gıdalar sonucunda tansiyonun hızlı bir şekilde düşmesiyle kişide baş dönmesi meydana gelmektedir. Kişinin hastaneye gelmesi hastanede tansiyonunu ölçüp tekrardan eve gitmesi yerine evde bulundurması gereken ya kol yada bilek tansiyon aletidir. Kol veya bilek tansiyon aletini alan kişi hem yıllarca düzenli olarak hem kendisinin hem de yakınlarının tansiyonunu ölçer. Teknoloji gelişti artık kolda taşına bilen yada cepte taşına bilen tansiyon aletlerimiz var. Okuma ve yazmasını bilen herkes artık rahatlıkla tansiyon ölçümü yapabilir.
Mesela piyasada onlarca marka tansiyon aleti var. Bizler vatandaşlarımızdan Çin malı tansiyon aletlerinden uzak durmalarını tavsiye ederiz. Çünkü Çinliler bile kendi sağlıklarında kendi ürünlerini kullanmıyorlar. Çin malı tansiyon aletlerinde sağlıklı ölçümler yapılamıyor. Türk malı veya Alman malı ürünler daha kalitelidir. Adıyaman’da, son zamanlarda cep ve kol tansiyon aletini birebir kullanan ve evinde bulunduran kişi sayısı artmaya başladı. Bunu kullanan en çok bilinçli kesimler yer almaktadır. Adıyaman’da, bir çok köy var ve bu köylerimizin çoğunda sağlık ocağı yok. Köyde bulunan hastanın tansiyonu yükseliyor adam köyden kalkıp onlarca yol katlettikten sonra Adıyaman’a, hastaneye geliyor. Ve burada tansiyon ölçüp tekrardan aynı yolu katlederek köylerine gidiyorlar. Bunun yerine evlerinde bir tansiyon aleti bulundursalar tansiyon ölçümlerini rahatlıkla kendileri de yapar. Yani her evde tansiyon ve şeker ölçüm aleti şart” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Adıyaman Cihan Haber
Yorumlar (0)
13
açık