Buz gibi kulübede yaşam mücadelesi veriyorlar

Buz gibi kulübede yaşam mücadelesi veriyorlar

Adıyaman 12.01.2024, 20:19 12.01.2024, 20:26 Cihan
Buz gibi kulübede yaşam mücadelesi veriyorlar
© Adıyaman Cihan Haber

Adıyaman’da yaşlı adam ve torunu, buz gibi kulübede yaşam mücadelesi veriyor.

  Babası cezaevinde olan ve yaklaşık 2,5 yıl önce annesi tarafından da terkedildiği için dedesi Ramazan Açıkgöz'le birlikte yaşamaya başlayan 7 yaşındaki Rüzgar Açıkgöz, Adıyaman Kalesi yanında bulunan Sanat Sokağı içerisindeki kulübede yaşam mücadelesi veriyor. Okula gidemeyen ve buz gibi konteynerde dedesiyle birlikte hayata tutunmaya çalışan minik çocuk, kalacak sıcak bir yer istiyor. Küçük çocuk, “Burası çok soğuk, ısınamıyorum ve hasta oldum burada. Akşamları daha da soğuk, dedemle birlikte burada kalıyoruz” dedi.

  Torunuyla birlikte zor günler geçirdiklerini dile getiren Ramazan Açıkgöz ise, “Babası cezaevine girdiği günden bu yana ben bakıyorum. Ağustostan bu yana babası cezaevinde. Ağustostan bu yana buradayız, hiçbir şeyimiz yok. Bir aylığım var, sadece 6 bin TL. Günde 150-200 TL’ye yiyecek yiyoruz" diye konuştu. Kulübenin çok soğuk olduğunu kaydeden Ramazan Açıkgöz, "Burası soğuk ama yapabileceğim bir şey yok. Ne yerimiz var ne yurdumuz var ne akrabamız var ne de tanıdığımız var. Bu çocuğun annesi, çocuğunu 2,5 sene önce bırakıp gitti. Daha önceden şuradaki yıkık evde oturuyorduk. Yıkık evlerde geçti yani zamanımız" ifadelerini kullandı.

  Çevrede bulunan esnaflar ise, zaman zaman dede ile torununa yardımlarda bulunduklarını ama ellerinden daha fazla bir şey gelmediğini dile getirdi.

Kaynak: Adıyaman Cihan Haber
Yorumlar (0)
13
açık