‘Çalışma hayatında milli seferberlik’ toplantısı gerçekleştirildi

‘Çalışma hayatında milli seferberlik’ toplantısı gerçekleştirildi

Adıyaman 15.03.2017, 13:17 15.03.2017, 13:19 Adiyaman Cihan Haber
‘Çalışma hayatında milli seferberlik’ toplantısı gerçekleştirildi

 Adıyaman İşkur Adıyaman İl Müdürlüğü tarafından ‘Çalışma hayatında milli seferberlik’ konulu toplantı düzenlendi. 

Kahve Tiryakisinde düzenlenen kahvaltı sonrası gerçekleştirilen toplantıya İşkur Adıyaman İl Müdürü Emin Yücekaya, SGK Adıyaman Müdürü Fuat Tekin, İşkur müdürlüğü görevlileri ile basın mensupları katıldı.

Toplantıda konuşan İşkur Müdürü Emin Yücekaya, “ Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrıları sonrasında işsizliğin azaltılması ve istihdamın artırılması hedeflerine yönelik olarak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Sayın Mehmet Müezzinoğlu, 6 Ocak 2017’de Konya’da ‘Çalışma hayatında milli seferberlik’ programını başlatmıştı.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Türkiye Ekonomi Şurasında özel sektörde faaliyet gösteren işverenlerimizin oluşturacakları ilave istihdam için destekleneceklerini açıklamıştı.

Teşvik uygulamasından özel sektör işverenleri yararlanacaklardır. İşverenler, 31 Aralık 2017 tarihine kadar 2016 Aralık ayına ilişkin aylık prim ve hizmet belgelerindeki sigortalı sayısına ilave aldıkları her bir sigortalı için bu teşvikten yararlanacaklardır.

İşverenlerin 1 Şubat 2017 tarihinden itibaren mevcut çalışanlarına ilave alacakları sigortalıların İşkur’a kayıtlı işsiz olmaları ve işe alındıkları tarihten önceki üç aya ilişkin Sosyal Güvenlik Kurumuna verilen aylık prim ve hizmet belgelerinde veya muhtasar ve prim hizmet beyannamelerinde kayıtlı sigortalılar dışında olmaları gerekmektedir.

Bugün için bir çalışanın işverene maliyeti 2 bin 177 TL’dir. Uygulanacak teşvikle işverenler, mevcut çalışanlarına ilave olarak işe alacakları her 1 sigortalı için sadece bin 404 TL ödeyecek olup, geriye kalan 773 TL tutarındaki prim ve vergi yükümlülükleri devlet tarafından karşılanacaktır.

Başka bir deyişle, ilave istihdam edilen her 1 kişi için işverenlerin maliyeti 773 TL azalacaktır.

Teşvik uygulaması 31 Aralık 2017 tarihine kadar geçerli olacaktır.

Programın temel amacı mesleki deneyimi veya iş tecrübesi olmayan kişilere mesleki deneyim ve iş tecrübesi kazandırılarak bu kişilerin istihdam edilebilirliklerinin arttırılmasıdır.

Bir diğer amacı ise nitelikli iş gücü temin etmekte zorlanan işverenlere işe alacakları kişileri iş yerinde belli bir süre gözlemleyerek ve eğitim vererek kişiler hakkında ayrıntılı bilgi sahibi olma ve işe alma konusunda isabetli bir karar verme imkanı sunmaktır. Bu sayede, iş arayan ancak iş tecrübesi olmadığı için iş bulamayan kişiler iş tecrübesi kazanmakta, işverenler ise ihtiyaç duydukları iş gücünü kendileri yetiştirme imkanına kavuşmakta olduğundan hem iş arayanlar hem de işverenler doğru iş ve doğru işçi bulma olanağı elde etmektedirler” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Müdür Yücekaya, gazetecilerin merak ettiği soruları tek tek cevapladı.

Kaynak: Adıyaman Cihan Haber
Yorumlar (0)
13
açık