CHP İl Başkanı Ali Murat Bilgiç oldu

CHP İl Başkanı Ali Murat Bilgiç oldu

Adıyaman 30.12.2017, 20:46 31.12.2017, 12:07 Cihan
CHP İl Başkanı Ali Murat Bilgiç oldu

 Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adıyaman Olağan İl Kongresinde Ali Murat Bilgiç, başkanlığa seçildi.  

  Adıyaman Belediyesi konferans salonunda gerçekleştirilen CHP İl Kongresinde Mevcut Başkan Mehmet Yıldırım aday olmadı. 2010 yılında CHP İl Başkanı olan ve 2011 seçimlerinde milletvekili aday adayı olmak için görevinden istifa eden Ali Murat Bilgiç ve Deniz Çakmak il başkanlığı için yarıştı.
  Divan başkanlığını İstanbul Milletvekili Ali Şeker’in yaptığı kongrede faaliyet ve hesap raporlarının okunmasının ardından konuşmalara geçildi. Konuşmalar bölümünde parti delegesi Ali Babaocak, kongrenin blok liste değil, çarşaf liste olması gerektiğini vurguladı. Bunun üzerine her iki başkanda blok liste üzerinde çalışma yaptıklarını ve çarşaf listeye karşı olduklarını söyledi. Divan başkanı seçime blok mu yoksa çarşaf liste olarak mı gidilmesini oyladı. Kongrede delegeler seçime blok liste ile gidilmesine karar verdi.
  Başkan adayları Ali Murat Bilgiç ve Deniz Çakmak seçim öncesinde birer konuşma yaparak delegelerden oy istedi. Adayların dışında delegelerden de konuşanlar oldu.
  Konuşmaların ardından seçime geçildi. Seçimlerde 184 delegeden 179 delege oy kullandı. Ali Murat Bilgiç 87 oy, Deniz Çakmak 85 oy alırken, 7 oy geçersiz sayıldı. Ali Murat Bilgiç, CHP’nin yeni il başkanı seçildi.
  Kongre sonrasında gazetecilere açıklamalarda bulunan Başkan Ali Murat Bilgiç, kongrenin hayırlı olmasını temennisinde bulunarak, “Zorlu bir seçim geçirdik. Delegelerin olması gerektiği yazılmamasına rağmen, delege hesabı yapmadan listemizi hazırladık. Zorda olsa kazandık. Deniz Çakmak’a da bu seçimde gösterdiği mücadeleden dolayı teşekkür ediyorum. İki oy ile seçimi kazandık. Delegenin teveccühüne saygı gösteriyoruz. Bizde bundan sonra partimiz ve ülkemiz için elimizden geleni yapacağız. Adıyaman’ın sorunlarını, taleplerini iktidara hissettireceğiz. Bundan sonra farklı bir muhalefet göreve yapacağız. Bundan sonra gazetecilere bol bol malzeme çıkartacağız” dedi.

Kaynak: Adıyaman Cihan Haber
Yorumlar (0)
13
açık