Denetimler için daha kaç Fidanların ölmesi lazım

Denetimler için daha kaç Fidanların ölmesi lazım

Adıyaman 01.06.2017, 15:21 01.06.2017, 15:22 Adiyaman Cihan Haber
Denetimler için daha kaç Fidanların ölmesi lazım

 Adıyaman’da, fabrika işçilerini taşıyan ve çoğu zaman açık kapılarıyla ilerleyen yolcu otobüsleri yol ortasında işçi indirince adeta kazalara davetiye çıkarıyor.

Gölbaşı Caddesi ve Atatürk Caddesi üzerinde seyir halinde bulunan ve özel fabrikalara ait olan otobüsler yol ortasında işçi indiriyor. Hem işçilerin hayatını tehlikeye atan otobüsler, hem de trafikte keşmekeşe ve kargaşaya neden oluyor. Bazı otobüsler ise kapıları açık seyir ederek, hem trafiği aksatıyor hem de yolcuların hayatını tehlikeye atıyor. Duruma tepki gösteren vatandaşlar ve diğer araç sürücüleri polis ve yetkilileri seslenerek, gerekli denetimlerin yapılmasını istedi.

Kapıdan düşen bayan işçi ölmüştü

Eylül 2016 tarihinde bir tekstil firmasına ait otobüsten inmek üzereyken otobüsün aniden hareket etmesi sonucu dengesini kaybederek açık olduğu iddia edilen kapıdan yere düşen 20 yaşındaki Fidan Markaya hayatını kaybetmişti. Genç kızın hayatını kaybetmesi sonucu yapılan otobüs denetimlerinde birçok otobüsün evrak eksikliği olduğu ve bazı otobüslerin de trafikten men olduğu ortaya çıkmıştı.

Kaynak: İHA
Yorumlar (0)
13
açık