Engelli üniversite öğrencisinin en büyük hayali kaymakam olmak

Engelli üniversite öğrencisinin en büyük hayali kaymakam olmak

Adıyaman 29.12.2017, 17:41 29.12.2017, 17:41 Adiyaman Cihan Haber
Engelli üniversite öğrencisinin en büyük hayali kaymakam olmak

 Adıyaman Üniversitesi öğrencisi Ebru Çelik, geçirdiği trafik kazası sonucu yürüme ve konuşma zorluğu çekmesine rağmen umudunu yitirmeden kaymakamlık hayaliyle ders çalışarak herkese örnek oluyor. 

Adıyaman Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü 3. sınıf öğrencisi 22 yaşındaki Ebru Çelik, üniversite çıkışı bir aracın kendisine çarpması sonucu ağır yaralanarak Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı. Hastanede 8 ay boyunca tedavi gören Çelik'in konuşma ve yürümesi ile hafızasında bazı kalıcı hasarlar oluştu.

Her şeye rağmen şükreden ve kaymakam olma hayaliyle yaşama tutunan Ebru Çelik, hem üniversite arkadaşları hem de kaldığı Adıyaman Kredi Yurtlar Kurumundaki görevliler tarafından oldukça seviliyor. Geçirdiği kaza sonrası ağırlık taşıyamayan ve yürümede zaman zaman denge kaybı yaşayan Ebru Çelik’e, arkadaşları ve yurt görevlileri yardımcı oluyor.

Tek hayalinin kaymakamlık olduğunu dile getiren Ebru Çelik, “Ben şu an yurtta kalıyorum, kamu yönetimi bölümü okuyorum. 8 ay komada kaldım. Tam hatırlamıyorum ama annem söylemine göre, 2 ay hiç gözlerimi açmadan uyudum. Yürümede sıkıntı yaşıyorum, anlamada ve konuşmada özellikle sıkıntı yaşıyorum. Arkadaşlarım ellerinden geldiği kadar yardımcı oluyorlar sağ olsunlar. Hayalim var, kaymakam olmak. Kaymakam olacağım ve insanlara daha iyi yardımcı olacağım. Bu hayatta herkese pes etmemelerini öneririm. Asla pes etmeyin ve hayata sıkı sıkı tutunmalarını öneririm” ifadelerini kullandı.

Ebru Çelik’in arkadaşı Yeter Sağlam ise “Kamu Yönetimi 3.sınıf öğrencisiyim. Ebru’yla aynı bölümü okuyoruz. Kendisi çok iyi bir arkadaştır, çok seviyoruz onu. 3 Yıldır tanıyorum onu,ona elimden geldiğince yardımcı oluyorum. Yurtta olsun, okulda olsun her türlü işine yardımcı olmaya çalışıyorum bu durumdan da çok memnunum. Kendisi çok iyi birisi onu çok seviyoruz” dedi.

Adıyaman Kredi Yurtlar Kurumu İl Müdürü Sami Köroğlu ise “Ebru kızımız 2015 yılında bir trafik kazası geçirdi, o dönemde yurtta kalıyordu. Uzun süren bir tedavi sürecinden sonra tekrar yurdumuza geldi ve bu anlamda fiziki olarak hiçbir eksiğimiz kendisi tarafından da söyleniyor. Kendisi burada çok rahat olduğunu söylüyor. Bütün öğrencilerimiz bu kızımızı biliyorlar, tanıyorlar, her fırsatta her şekilde yanında oluyorlar. Bizlerde kurum olarak Ebru kızımızdan çok çok memnunuz. Hiçbir sosyal aktivitemizi de kaçırmıyor.Eğitim faaliyetlerimiz olsun, konferanslarımız olsun her zaman en ön planda bizler Ebru kızımızı görüyoruz” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA
Yorumlar (0)
13
açık