Ferace giyen öğrencinin okula alınmadığı iddiası

Ferace giyen öğrencinin okula alınmadığı iddiası

Adıyaman 11.10.2017, 13:13 11.10.2017, 13:20 Adiyaman Cihan Haber
Ferace giyen öğrencinin okula alınmadığı iddiası

Adıyaman’da, lise son sınıf öğrencisi ferace giydiği için okula alınmadığı iddia edildi.  Öğrenci ve öğrenci velisinin iddialarını okul idaresi yalanladı.

  Edinilen bilgiye göre,  Adıyaman Fatih Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi son sınıf öğrencisi Fatma Nur Saygi, iddiaya göre giymiş olduğu feraceden dolayı okula alınmadı. Giydiği feraceden dolayı okula alınmadığı iddia edilen Saygi, eve giderek durumu ailesine anlattı. Lise son sınıf öğrencisi Fatma Nur Saygi’nin durumu ailesine anlatmasıyla Fatma Nur Saygi ile babası Ramazan Saygi, okula gelerek okul idaresiyle görüşmek istedi. Okul idaresiyle görüştüğünü ve yapılan görüşmede okul idaresi tarafından kendilerine feracenin çıkarılması gerektiğini vurgulayan Baba Ramazan Saygi, “ Bundan sonra gereken merci neyse başbakanın yanına diyorsa başbakanın yanına cumhurbaşkanını diyorsa cumhurbaşkanının yanına kadar giderim. Gereken neyse, burası babalarının malı değil, bura bizlerin malı.  İki yıldır beni veli toplantısına çağırmıyorlar. İdeolojiden dolayı benim kızımın okumasını istemiyorlar. Bana kızımı al götür diyorlar, kızımı nereye götüreyim kızımın hayatıyla oynuyorlar. Sırf kıyafetten dolayı” ifadelerini kullandı.

  Okula giydiği feraceden dolayı okula alınmadığını iddia edilen Lise son sınıf öğrencisi Fatma Nur Saygi, “Feraceli olduğum için beni okula almıyorlar. Ben kendilerine kaç defa izah ettim. Dedim ki, ben inancımdan dolayı bu şekilde giyiniyorum. Bana başka bir okula git dediler. Çok giymek istiyorsan seni başka bir okula nakledelim dediler. Böyle devam edeceksen de sana tutanak tutarız disiplin cezası yazarız üniversite okuyamazsın, devlet yurtlarında bile kalamazsın dediler. Beni eğitim hayatımla tehdit ediyorlar. Beni kaç defadır okulun önünde tutuyorlar, içeriye almıyorlar. Benim gibi giyinen 3-4 öğrenci daha var. 2 arkadaşım korkudan indirdiler. Bizlerde yetkililere başvurduk” dedi.

 
Okul idaresi iddiaları yalanladı

  Haklarındaki iddiaların tamamen yalan olduğunu belirterek okul idaresi tarafından okulda basın toplantısı gerçekleştirildi.
Gerçekleştirilen basın toplantısına okul idaresi ve  merkezde bulunan bazı okul müdürleri, Eğitim Bir-Sen temsilcileri katıldı.
Gerçekleştirilen toplantıda konuşan Okul Müdür Yardımcısı Murat Güler, “Okulumuz hakkında yayınlanmış olan feraceyle okula alınmadığı haberleri tamamen asılsızdır. Adı geçen öğrencimizin feraceyle okula alınmadığı iddiası yanlıştır. Okul ve kamera kayıtlarımıza göre, öğrencimiz sürekli ve devamlı yasakladığını iddia ettiği siyah feracesiyle derslerine devam etmektedir. Bu öğrencimiz hakkında eğitim hayatı boyunca kılık ve kıyafetinden dolayı her hangi bir işlem başlatılmamış ve uygulanmamıştır. Feraceyle okula alınmama iddiası tamamen yalan olmakla birlikte okul aile birliğimiz şikayetçi olan öğrencimizin pantolon ve ceketinin kendileri için uygun olmadığını söylemeleri üzerine geçen yıl hazırlatmış olduğu okul feracemiz dahil bulunmaktadır. Öğrenci ve velinin çocuğu başka okula götür nakil al iddiaları da tamamen asılsız ve yalandır” şeklinde konuştu.

 
Eğitim Bir-Sen Adıyaman İl Başkanlığından okul idaresine destek

 Adıyaman Fatih Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde son sınıf öğrencisi ferace giydiği için okula alınmadığı iddialarıyla ilgili olarak Eğitim Bir- Sen Adıyaman İl Başkanlığı tarafından okulda basın açıklaması yapıldı.

Eğitim Bir-Sen Adıyaman İl Başkanlığı tarafından yapılan basın açıklamasını okuyan Başkan Vekili Abdullah Turhan, “Bugün bu olayda okul müdürümüzün ve diğer idarecilerimizin yaptıkları açıklamalarda anlaşılan şudur ki, bir yanlış anlaşılma ortaya çıkmıştır. Okul müdürümüz kendisi baş örtülü olan bir hanım efendi. Geçmiş dönemlerde maalesef ülkemizde baş örtüsüyle ilgili bir çok olumsuzluklar yaşanmıştır. Kendisi baş örtülü olan bir okul müdürü feraceli, örtülü olan bir öğrenciyi iddia edildiği gibi okula almamış olması kabul edilebilecek ve inandırıcılığı olmayan bir iddiadır” cümlelerini kullandı. 

Kaynak: İHA
Yorumlar (0)
13
açık