FETÖ soruşturmalarında 10 kişi tutuklandı

FETÖ soruşturmalarında 10 kişi tutuklandı

Adıyaman 31.05.2017, 15:58 31.05.2017, 15:59 Adiyaman Cihan Haber
 FETÖ soruşturmalarında 10 kişi tutuklandı

 Adıyaman Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen FETÖ/PDY terör örgütü soruşturmaları kapsamında gözaltına alınan 27 kişiden 10’u tutuklanırken, 17 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. 

Adıyaman Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen FETÖ/PDY terör örgütü soruşturmaları kapsamında Adıyaman Üniversitesi, Halk Sağlığı, Sağlık Müdürlüğü ile Kamu Hastaneler Birliğinde görevli olan ve kanun hükmünde kararname ile görevden ihraç edilen ve uzaklaştırılan, aralarında yardımcı doçent, başhekim yardımcısı, uzman doktor, eczacı ve diyetisyenin de olduğu 33 şüpheli hakkında gözaltı ve arama kararı çıkarıldı.

Adıyaman İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince Adıyaman merkez ve ilçelerinde 33 adrese eş zamanlı operasyon gerçekleştirildi. Operasyonda 27 kişi gözaltına alındı.

Gözaltına alınan ve ifadeleri alındıktan sonra adli makamlara sevk edilen şahıslardan Abubekir Ü., Ayşe Ö., Sedat Y., İsa A., Bahattin P., Abdulhamit K., Oğuz Ö., Suat Ş., Yusuf K. ve Ercan U., mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi. Mahkeme heyeti G.A., H.L., S.D., N.S., Ş.S.S., E.K., M.P., A.N.Ö., M.T., M.S., M.Ş., A.Ç., S.S., H.A.Ş., Y.N.D., E.P. ve S.Ç.'yi adli kontrol şartıyla serbest bıraktı.

Kaynak: İHA
Yorumlar (0)
13
açık