Geçmiş olsun Adıyaman sonunda bu da oldu

Geçmiş olsun Adıyaman sonunda bu da oldu

Adıyaman 29.12.2016, 16:06 29.12.2016, 16:09 Adiyaman Cihan Haber
Geçmiş olsun Adıyaman sonunda bu da oldu

 İki faturasını ödemeyen abonenin suyu kesilecek, yeni yılda suya zam yapılacak.
Adıyaman Belediyesi aldığı meclis kararıyla, 2017 yılı ocak ayı itibariyle iki faturasını ödemeyen su abonelerinin suyunun kesileceğini duyurdu. 

Adıyaman Belediyesi aldığı meclis kararıyla, özellikle ev sahibi ile kiracılar arasında büyük sıkıntılara sebep olan bir soruna daha dur diyecek.

Kirada oturduğu evde su borcunu ödemeyen kiracılardan şikayetçi olan ev sahipleri ile yine azken borcunu ödemeyen ancak birikince büyük sorun yaşayan vatandaşın bu sorununu ortadan kaldırmak için kolları sıvayan Adıyaman Belediyesi Meclisi, iki faturası biriken abonenin suyunun kesilmesi için karar aldı. Belediye meclisinin aldığı kararı değerlendiren Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu, bu şekilde ciddi sorunların önüne geçileceğine inandığını dile getirdi.

Kutlu, “Bakıyoruz adam 10-15 sene su borcunu ödememiş ve belediyeye olan borcu 3 bin TL’yi aşmış. Yapı kullanma ya da bir başka iş için belediyeye geldiğinde 3 bin TL borcu olduğunu öğrenince itiraz ediyor. Araştırıyoruz, 10-15 senede bir sürü kiracı girip çıkmış eve ve hepsi de borcu ev sahibine bırakmış, ev sahibi de haklı olarak neden bu kadar birikmişse kesmiyorsunuz diyerek belediyeye tepki gösteriyor. Sonuç olarak ev sahibi, bütün kiracılarının borcunu ödemek zorunda kalıyor. Ya da bir başka vatandaş da keşke bu kadar birikmeden beni uyarsaydınız, borcumu azken öderdim diyor. Sıklıkla karşılaştığımız bu durumlardan dolayı bu kararı aldık. Ancak aldığımız bu karar geçmiş borçları kapsamayacak, sadece uygulanmaya başladıktan sonraki tarih olan 2017 yılı Ocak ayından sonraki iki faturasını yatırmayanları kapsayacak” dedi.

Söz konusu su parası olunca ödenmiyor diyen Kutlu, “Belediye olarak eksi borçların faizini silme gibi bir yetkimiz yok. Sadece parlamento kararıyla bu borçlar silinebilir. Şu an belediye meclisi olarak yetkimiz olsa faizleri silerim ve vatandaştan sadece anaparalarını ödemesini, bir daha da borç bırakmamalarını isterim ama bizim maalesef böyle bir karar alma yetkisi bize ait değil.

1 Ocak’tan itibaren suya zam yapılacak. Bunun sebebi geçtiğimiz yıl tamamlanarak hizmete giren atıksu arıtma tesisidir. Tam kapasite ile çalışmaya başlayan tesisin yapım ve masrafları çok yüksek olduğundan Çevre ve Şehircilik Bakanlığının kirleten öder prensibi gereği bu bedelin bir kısmı vatandaşların su faturalarına yansıtılacak. Geriye kalan kısmı ise belediye tarafından karşılanacak.

Bu tesis sayesinde yaklaşık 600 kilometrelik kanalizasyon hattı üzerinde bulunan bütün evsel atık sular toplanıp, Atatürk baraj göletine deşarj edilmeden önce son biyolojik arıtmaya tabi tutuluyor. Bu çerçevede büyük bir çevre kirliliğinin de önüne geçiliyor” şeklinde konuştu.

Kaynak: Adıyaman Cihan Haber
Yorumlar (0)
13
açık