Jandarmanın 178.yıl dönümü kutlandı

Jandarmanın 178.yıl dönümü kutlandı

Adıyaman 15.06.2017, 16:50 15.06.2017, 16:52 Adiyaman Cihan Haber
Jandarmanın 178.yıl dönümü kutlandı

 Jandarma Teşkilatı kuruluşunun 178.yıl dönümü çeşitli etkinliklerle kutlanmaya devam ediyor. Jandarma Teşkilatı kuruluş yıl dönümü münasebetiyle nedeniyle özel bir düğün salonunda il jandarma komutanlığı tarafından iftar yemeği düzendi. 

Adıyaman Valisi Abdullah Erin, Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu, İl Jandarma Komutanı Albay Ercan Atasoy, Askerlik Şube Başkanı Davut Kulalar, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Talha Gönüllü, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Uslu, protokol eşleri, STK temsilcileri, dernek başkanları, iş adamları, askeri personeller, köy korucuları, gazi ve şehit aileleri ile çok sayıda kişi katıldı. Gerçekleştirilen iftar programı öncesi konuşan İl Jandarma Komutanı Albay Ercan Atasoy, “Başarılarla dolu 178 yıllık köklü bir tarihe sahip olan Jandarma Genel Komutanlığı kuruluşundan bugüne kadar yüce milletimizin engin sevgi ve güvenine mazhar olmuş Türkiye Cumhuriyetinin bölünmez bütünlüğünün korunması, milletimizin huzur ve güvenliğiyle kamu düzeninin sağlanması yönündeki hizmetleriyle ulusumuzun her zaman takdirini kazanmıştır. Jandarma Genel Komutanlığı personelleri olarak bizler, milletimizin bize olan bu teveccühünün bilincinde hareket ederek var olan bu güven ve sevgi bağını korumak perçinlemek ve daha da güçlendirmek azim ve kararlılığındayız” ifadelerini kullandı.

Daha sonra konuşan Adıyaman Valisi Abdullah Erin ise, “Bir iftihar abidesi olarak nitelendireceğimiz ve 178 yıldır koca bir zaman dilimini geride bırakan köklü bir teşkilat olan jandarma teşkilatıdır. Hayatlarını kaybeden bütün şehitlerimize, vatan yolunda, birlik beraberlik yolunda, hürriyet yolunda ve temel değerlerimiz yolunda canını feda eden bütün jandarma teşkilatı personelimize Allah'tan rahmet diliyor, geriye kalanlarına sabır diliyorum. Programda emeği geçen herkese teşekkür ederken hayırlı Ramazanlar diliyorum” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından jandarmayla ilgili şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere protokol üyeleri tarafından çeşitli hediyeler verildi.

Kaynak: İHA
Yorumlar (0)
13
açık