Kadınlar resim sergisi açtı

Kadınlar resim sergisi açtı

Adıyaman 09.03.2017, 17:00 09.03.2017, 17:01 Adiyaman Cihan Haber
Kadınlar resim sergisi açtı

 Adıyaman Üniversitesi Sanat Galerisinde, Öğretim Görevlisi Büşra Kuruçay ve Araştırma Görevlisi Semra Sonya Doğan Ak tarafından resim sergisi açıldı. 

8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında açılışı yapılan sergiye Rektör Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Seyit Temir, Prof. Dr. Hasan Solmaz ve Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İbrahim Halil Tuğluk, Emniyet Müdürü Metin Alper, akademik ve idari çalışanlar ile öğrenciler katıldı. Rektör Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü serginin açılışının ardından sergiye gelen kadınlara karanfil verdi.

Devlet Konservatuarı öğrencilerinin müzik ziyafeti sunduğu sergide Büşra Kuruçay’ın yağlı boya, baskı, desen ve kolaj tekniğiyle oluşturulmuş 25 eseri, Semra Sonya Doğan Ak’ın ise 22 eseri sergide yer aldı.

Serginin açılışında bir değerlendirme yapan Üniversite Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü anlamlı bir sergi olduğunu ifade ederek, her günün Kadınlar Günü olması gerektiğini söyledi.

Kadın olmanın manevi yönüne de değinen Prof. Dr. Gönüllü kadınların nesilleri yetiştiren oldukları ve manevi yönlerinin beylerden daha iyi olduğunu kaydetti.

Kaynak: İHA
Yorumlar (0)
13
açık