Kahta’da 28 proje TÜBİTAK tarafından kabul edildi

Kahta’da 28 proje TÜBİTAK tarafından kabul edildi

Adıyaman 25.01.2018, 17:55 25.01.2018, 17:56 Adiyaman Cihan Haber
 Kahta’da 28 proje TÜBİTAK tarafından kabul edildi

 Adıyaman’ın Kahta ilçesindeki okulların hazırladığı 28 proje TÜBİTAK tarafından onaylandı. 

Milli Eğitim Bakanlığı ile Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından desteklenen ‘Bilim Fuarlarına Dair İşbirliği Protokolü’ kapsamında, Kahta İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı okulların, 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarları çerçevesinde başvuruda bulundukları projeler TÜBİTAK tarafından kabul edildi.

Bilim ve toplum projelerini içeren 28 projenin sözleşmesi ilçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Halil Tünçmen tarafından imzalandı. Projeleri kabul edilen 28 okul, projelerini Mayıs ayı içerisinde düzenlenecek fuarda sergileyecek.

‘TÜBİTAK Bilim Fuarları’nda 5 ve 12. sınıflarda okuyan öğrencilerin eğitim ve öğretim programı çerçevesinde kendi ilgi alanları doğrultusunda belirledikleri konular üzerinde yaptıkları araştırmaların sonuçları sergilenecek.

Kabul ile ilgili açıklamalarda bulunan Kahta İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Halil Tünçmen, “TÜBİTAK tarafından desteklenen bilim fuarlarına dair işbirliği protokolü kapsamında başvuruda bulunan okulların projelerinden 28 tanesi kabul edildi. Her okul 5’er bin TL destek almaya hak kazandı. Bu projeler sayesinde ilçemizdeki okullara toplamda 140 bin TL destek sağlanmış olacaktır. Bu gün 28 okulumuzun sözleşmelerini imzalamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Ayrıca her geçen yıl ilçeye bağlı tüm okullarda TÜBİTAK projesi başvuru sayılarını arttırmak için çalışmalar yapıyoruz. Öğrencilerin proje kapsamında teşvik ediyoruz. Proje desteği kazanan okulların idarecileri, proje koordinatörleri, öğretmenleri ve öğrencilerini tebrik ediyorum” dedi.

Kaynak: İHA
Yorumlar (0)
13
açık