Kızılay depremzede çocukları sevindirdi

Kızılay depremzede çocukları sevindirdi

Adıyaman 08.03.2017, 18:28 08.03.2017, 18:29 Adiyaman Cihan Haber
Kızılay depremzede çocukları sevindirdi

 Adıyaman'da Türk Kızılayı tarafından deprem sonrası ders başı yapan öğrencilere kıyafet ve oyuncak dağıtıldı.

Kızılay, geçtiğimiz günlerde Samsat merkezli 5.5 büyüklüğündeki depremin ardından bugün ders başı yapan öğrencileri sevindirdi. Depremin meydana geldiği günden beri yemek dağıtımı yapan ve çadırların kurulumunda görev alan Türk Kızılayı ekibi, bu kez öğrencileri sevindirdi.

Türk Kızılayı tarafından çadır sınıflarda eğitim gören bin 890 öğrencinin dışında okula gitmeyen çocuklara da giyim ve oyuncak yardımında bulundu. İlçede yaklaşık 10 bin parça giysi ve oyuncak çocuklara dağıtıldı.

Türk Kızılayı Genel Başkan Vekili Ercan Tan, Samsat Kaymakamı Yusuf Yıldırım, Samsat Belediye Başkanı Yusuf Fırat, Ulusal Afet Koordinatörü İlhan Öztürk ve Türk Kızılayı yetkilileri öğrencilere Samsat’a bağlı Yarımbağ İlk ve Ortaokulunda dağıtım yaptı.

Türk Kızılayı Genel Başkan Vekili Ercan Tan, çocukların yanında olduklarını göstermek istediklerini belirterek, “Bugün deprem bölgesindeyiz. Öğrencilerimiz geçici olarak bu çocuklar çadırlara alındılar. Biz de onların acılarını bir parça dindirebilmek için hediyeler getirdik. Bugünü daha mutlu geçirsinler, Kızılay ile ilgili bilgileri olsun istedik. Çocuklarımıza işte bugün de ufak hediyelerle, oyuncaklarla, giysilerle onların bir nebze olsun yanlarında olduğumuzu hissettirmek ve onları bir parça güldürebilmek maksadıyla biz Türk Kızılayı olarak buradayız” dedi.

Samsat Kaymakamı Yusuf Yıldırım ise Samsat ilçesinde hayatın yavaş yavaş normale dönmeye başladığını belirterek, “Bugün itibariyle hayat daha normalleşti. Kaos ve kargaşa ortamını bitirdik. Bugün itibariyle de sağ olsun Kızılay Genel Başkan Vekilimiz Ercan Tan buraya geldi. Çocuklarımıza kıyafet yardımı yaptılar. Eğitim öğretimimiz çadırlarda devam ediyor. Hasarlı olan okullarımız da var, hasarsız da var. Az bir onarımda kullanılacak durumda olanlarımızda var. Onlara hem bir hayırlı olsun deyip hem de yeni yerlerinde görmek istedik. Onların yüzünü biraz güldürmek istedik, onlarla hasbihal etmek istedik. Ben Kızılay’ımıza çok teşekkür ediyorum. Sponsorlarımıza teşekkür ediyorum. Sağolsunlar var olsunlar” diye konuştu.

Kaynak: İHA
Yorumlar (0)
13
açık