MİLLETVEKİLİ TUTDERE ADIYAMANLILARA SESLENDİ

MİLLETVEKİLİ TUTDERE ADIYAMANLILARA SESLENDİ

Adıyaman 28.03.2019, 13:27 28.03.2019, 13:29 Cihan
MİLLETVEKİLİ TUTDERE ADIYAMANLILARA SESLENDİ
 İlk kanun teklifi tütündeki yasakların kaldırılması ile ilgili olacak dedik ve umarız ki Nisan ayında da Genel Kurulda görüşülecek. Mecliste önümüzdeki aylarda belki de en önemli konulardan biri tütünümüzün özgürlüğü olacak. Cumhurbaşkanı tütün düzenlemesi yaptıklarını söylerken, hapis cezası getirdiğini söylemedi. Kanun teklifimiz, bu hapis cezasının kaldırılması için. Bu iş yönetmelikle değil, kanunla düzenlenmek zorunda. 4 ay sonra yasa yürürlüğe giriyor, bu sorun çözülmezse Adıyaman’ımızı ciddi sorunlar bekliyor.

 Tarım İl Müdürü ve çalışanların katkısıyla, Adıyaman’da son dönemde badem ceviz gibi sert kabuklular konusunda adım atıldı, enstitü kuruldu ama binası yok. Tarım Bakanı’na “Tarım İl Müdürlüğünün en azından bir binası olması gerekmez mi?” diye sordum, bana “Yok muymuş?” dedi. Bakanın bu olanlardan haberi bile yok.

Tarım Bakanlığı genelgeyle 19 ilde kenevir yetiştirilmesine izin verdi, bu iller arasında Adıyaman yok. İlimiz Ak Parti’ye destek veriyor, onu unutmuyor ama çiftçinin destekleneceği projelere geldiğine bizim ilimiz unutuluyor. Keneviri savunurken, tütünün alternatifi olarak değil, ikisinin de üretilmesi anlamında konuşuyoruz. Komşumuz Malatya’ya bu izni verdi, ama bize vermedi. Bu konuda çalışmaya devam edeceğiz.

AKEDAŞ’IN YAPTIĞI ARTIK TERÖR

Yüksek faturalar, kayıp-kaçak bedelleri, tarımda kullanılan elektriğin pahalı oluşunu da mecliste dile getirdik, bu mağduriyetle ilgili çalışmaya devam edeceğiz.

 Adıyaman’da tabelası olup da binası olmayan hastane var mıdır? Evet var. İşte bizim devlet hastanesi. Hastanenin kendisi yıkıldı,virane halde bırakıldı. Bu hastaneyi mecliste de sorduk. 400 Yataklı Hastane, 600 bin kişilik bir nüfusu artık kaldıramıyor. Oradaki sağlık personeli ne yapsın? Kocaman şehir, tek hastane. Adıyaman’ın Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi de sürekli ama erteleniyor.

 Cumhurbaşkanı’nın geldiği miting Adıyamanlılar için hayal kırıklığıydı. CHP Genel Başkanı’nı söyleyerek başladı ve böyle bitirdi. Eğer Genel Başkanımız olmasaydı ne söyleyecekti? Bu bir devlet adamına yakışmıyor. Adıyamanlılar sayın genel başkanımıza hakaret etmeniz için mi 4 saat bekledi?

Hızlı tren için etüt aşamasında dendi. 24 Haziran yaklaşırken de, tüm ilanlarda bu vardı. Halbuki bunu sorduk, ve “Alternatif bir kaynak bulunursa yapılacağı” yanıtını bize verdiler. Yani bu ölü doğmuş bir proje. Tren işi, algıdan öte bir şey değil.

Seçimlerde  hükümete bir ihtar verilmezse eğer, 1 Nisan sonrasında zamlara hazır olalım. Zira şu anda hükümet bu ekonomik krizi bile kabul etmiyor.

Taşeronlar arasında ayrım yapıldı ve kadroya geçenler de geçmeyenler de pişman. Biz mecliste herkesin kadroya geçirilmesi için öncülük eden bir partiyiz. Ben de bu konuda milletvekili olarak çalışacağım.  Hükümet işsizlik konusunda yeni bir politika geliştirmiyor.

 Çadırkentteki işçilerin durumu ile ilgili bir gelişme yok, bu konuda İçişleri Bakanlığı’nın bu konuda henüz bir çalışması olmadığını maalsef ki biliyorum. İşçiler rızaları dışında Türkiye’nin çeşitli yerlerine gönderildiler. Aile yaşantıları bozuldu, çocukların okul hayatı dağıldı.

Kaynak: Adıyaman Cihan Haber
Yorumlar (0)
13
açık