Nissibi- Kahta arası duble yol çalışmalarına başlandı

Adıyaman’ın Kahta ilçesine giden Adıyaman Valisi Abdullah Erin, TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, Milletvekilleri Adnan Boynukara, İbrahim Halil Fırat, Salih Fırat, İl Jandarma Komutanı Albay Ercan Atasoy, Kahta Kaymakamı Ahmet Gazi Kaya ve Belediye Başkanı Abdurrahman Toprak’la birlikte Kahta ilçesine bağlı Mülk Köyü ile Nissibi-Kahta arası devam eden duble yol çalışmalarını inceledi.

Adıyaman 09.10.2016, 13:26 09.10.2016, 13:27 Adiyaman Cihan Haber
Nissibi- Kahta arası duble yol çalışmalarına başlandı

 Adıyaman’ın Kahta ilçesine giden Adıyaman Valisi Abdullah Erin, TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, Milletvekilleri Adnan Boynukara, İbrahim Halil Fırat, Salih Fırat, İl Jandarma Komutanı Albay Ercan Atasoy, Kahta Kaymakamı Ahmet Gazi Kaya ve Belediye Başkanı Abdurrahman Toprak’la birlikte Kahta ilçesine bağlı Mülk Köyü ile Nissibi-Kahta arası devam eden duble yol çalışmalarını inceledi.

  Kahta temasları kapsamında ilk olarak Mülk Köyüne geçen Vali Abdullah Erin ve Adıyaman Milletvekilleri,   Mülk Köyünde vatandaşlarla bir araya gelerek, yaz aylarında suyun azalması ile birlikte bataklığa dönüşerek, çevre kirliliğine neden olan ve insan sağlığını olumsuz yönde etkileyen göletin ıslahı için gerekli çalışmaları başlatacaklarını söylediler.

  Vali Abdullah Erin ve beraberindeki heyet Mülk Köyündeki incelemelerinin ardından Nissibi Köprüsü ile Kahta ilçesi arasında başlanan duble yol çalışmalarını yerinde incelemek üzere Narince’ye geçerek, çalışmalarla ilgili firma yetkililerinden bilgi aldı.

  Otoban standardında yapılan ve 3 yılda bitirilmesi öngörülen yolun hizmete sunulmasıyla Kahta-Nissibi arasındaki 50 Kilometrelik yol 41 kilometreye düşecek.

  Adıyaman için çok önemli olan bir yol ağı olan Nissibi-Kahta arası yapımına başlanılan duble yol çalışmalarını yerinde incelediklerini belirten TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, “Yolun sözleşmesinin imzalanmasıyla birlikte iş teslimi yapılarak yapım çalışmalarına geçtiğimiz hafta başlandı. Bilindiği gibi, Nissibi Köprüsünün açılmasıyla birlikte doğu-batı arasında çok önemli bir bağlantı kuruldu. Nissibinin açılmasıyla Adıyaman’ın doğuya açılan kapısı sağlanmış ve kör nokta olmaktan kurtarmıştır. Bu yol hem bir ticaret yolu hem de kültür ve turizm yolu olacaktır.  Ulaşım medeniyettir ve burası da adeta medeniyetin bir merkezi konumuna gelecektir. Bu yolun uzunluğun 50 kilometredir. Ancak güzergah değişikliği ile birlikte 9 kilometreye kısalarak 42 kilometreye düşecektir. Narince ve Kahta arası farklı bir güzergahtan geçecek ve oradan 240 kilometre uzunluğunda Atatürk Barajı üzerinde bir köprü yapılacaktır. Ve yine bu güzergah üzerinde bulunan Yenişehir ve Ballı arasında iki adet viyadük yapılacak ve bu viyadüklerin uzunluğu 300 metre olacaktır. Yapılacak yol standarttı çok yüksek bir yoldur. Yolun platform genişliği 25 metre olup, iki gidiş, iki dönüş olmak üzere 4 şeritli bir yol olacaktır. Yol BSK yapılarak otoban standardında olacaktır. Bu yolun 3 yıl içerisinde bitirilmesi öngörülmektedir. Ancak ilgili firma ile yaptığımız görüşme sonucunda yolu iki yılın sonunda bitireceklerini söylediler. Yolun maliyeti KDV’si ile birlikte 286 Milyon TL’dİr. Doğunun batıya olan bağlantısı bu yol üzerinde sağlanacaktır. Bu yolun yapılması noktasında emek veren Sayın Cumhurbaşkanımıza, Sayın Başbakanımıza, Hükümetimize ve katkıda bulunan herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

  Kahta-Nissibi arası çalışmalarına başlanan duble yolun Adıyaman’ın en önemli ve prestijli projelerinden biri olacağını kaydeden Vali Abdullah Erin ise, “Kahta ilçemiz ile Nissibi Köprüsündeki mevcut yol 50 kilometredir.  Bilindiği gibi Nissibi Köprüsü Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından açılışı yapılarak hizmete sunulmuştu. Köprünün hizmete sunulmasının ardından Kahta-Nissibi arası duble yol çalışmaları da başladı. Kaliteli ve yüksek standartlarda yapılacak bu yolun tamamlanmasıyla birlikte Kahta-Nissibi arası mesafe düşürüldüğü gibi zaman ve yakıt tasarrufu sağlayarak ülke ekonomimize ciddi bir katkı sağlayacaktır. Ayrıca, Nemrut Dağı gibi turistik değerlerimiz ve inanç turizmi potansiyelimiz göz önüne alındığında ilimizin turizm ekonomisine de ciddi bir canlılık getirecektir. Çalışmalarına başlanan yolun yapılmasında emek veren, katkıda bulunan başta sayın cumhurbaşkanımız olmak üzere sayın başbakanımıza, sayın ulaştırma bakanımıza, ilimizin kıymetli milletvekillerine ve karayolları genel müdürlüğü ile bölge müdürlüğü yetkililerine çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı. 

Kaynak: Adıyaman Cihan Haber
Yorumlar (0)
13
açık