Öğrenci ve öğretmenler Çanakkale Marşı'nı okudu

Öğrenci ve öğretmenler Çanakkale Marşı'nı okudu

Adıyaman 16.03.2017, 17:44 16.03.2017, 17:54 Adiyaman Cihan Haber
Öğrenci ve öğretmenler Çanakkale Marşı'nı okudu

 Adıyaman Anadolu Lisesi öğrencileri ve öğretmenleri, 18 Mart Çanakkale Zaferi ile Şehitler Günü dolayısıyla okul bahçesinde bir araya gelerek hep bir ağızdan Çanakkale Marşı'nı okudu.

Çanakkale Zaferi’nin 102. yıldönümü ile Şehitler Günü dolayısıyla Anadolu Lisesi öğrencileri ve öğretmenleri okul bahçesinde Türk bayrakları açarak Çanakkale Marşı'nı söyledi. Öğretmen ve öğrenciler tarafından oluşturulan koroda öğrenciler, Çanakkale şiirlerini de okudu.

Anadolu Lisesi Müdürü Abdulkerim Işık, "Okulumuz öğrencileri ve öğretmenleriyle birlikte Adıyaman Anadolu Lisesi Çanakkale için söylüyor etkinliğini düzenledik. Ve kendi kalplerinden gelen sesleriyle şunları haykırdılar, Çanakkale’de dedelerimiz, 15 Temmuz’da biz, hep beraber İstiklal Marşı’nın ruhuna uygun olarak hep bu ülkenin koruyucularıyız. Gelecek nesil olarak bu ülkenin geleceğinde söz sahibi olacağız dediler. Bu vesileyle de Çanakkale türküsüyle bu konuyu gündeme getirdiler” dedi.

Koroda yer alan öğrencilerden Ayşe Kar, “Ben okulumla çok gururluyum ayrıca Çanakkale şehitlerinin ruhunun bu ülkede yaşatıldığını tüm Türkiye’ye ve dünyaya göstermiş olduk” ifadelerini kullandı. Gizem Karalar isimli öğrenci ise “Şehit olan o kadar insanımız vardı, bunları içimde hissettim bundan dolayı da doldu gözlerim” diye duygularını dile getirdi. Ceylan Yalçın ise "Okulumuz bu etkinliği yaptığı için ben de çok mutluyum" diyerek, teşekkür etti. 

Kaynak: İHA
Yorumlar (0)
13
açık