Soğuktan ölmemeleri için yardım istedi, yardımına gelen olmadı iddiası

Soğuktan ölmemeleri için yardım istedi, yardımına gelen olmadı iddiası

Adıyaman 28.10.2021, 16:52 28.10.2021, 16:59 Cihan
Soğuktan ölmemeleri için yardım istedi, yardımına gelen olmadı iddiası
© Adıyaman Cihan Haber

Adıyamanlı bir vatandaş kendisine ait olan arazide 9 yavrusuyla bir yandan üşüyen bir yandan ise aç kalan köpek için aradığı kurumlardan yardım alamadığını iddia etti.

Edinilen bilgilere göre, Adıyaman merkeze 22 kilometre uzaklıkta bulunan Çemberlitaş Köyündeki arazisine gelen Eyyüp Çanga isimli vatandaş, arazinin içerisinde yeni 9 tane yavru yapan köpeği  fark etti.  Pitbull cinsi köpeğin önce karnını doyuran Eyyüp Çanga, hayvanların üşümemesi ve daha rahat bir ortamda bulunması için Adıyaman Belediyesi’ni arayarak yardım istedi. Belediye ekiplerinin sadece merkeze baktığını köylere ise Adıyaman İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekiplerinin baktığını belirtmeleri üzerine Çanga, İl Tarım ve Orman Müdürlüğünü aradı. Telefondaki görevli köylerde yaşanılan bu tür durumdaki konulara Adıyaman Valiliği İl Özel İdaresinin baktığını söyleyerek oraya yönlendirdi. Sürekli telefonla aramalar yaparak köpekler için bir şeyler yapmaya çalışan Eyyüp Çanga’ya İl Özel İdaresindeki görevliden ise böyle bir ekiplerinin olmadığı cevabını duyduğunu iddia etti.

Hangi kurumu aradıysa yardım alamadığını dile getiren Adıyamanlı Eyyüp Çanga, “Kendimize ait arazimizde bir köpek 9 yavru getirmiş. Baktım üşüyor. Ve havalarda baya soğumaya başladı. Yardım etmeleri için hangi kurumu aradıysam bahaneler üreterek beni başka bir kuruma yönlendirdiler. Koskoca Adıyaman’da bu 9 yavruyu ve annesini alabilecek bir ekip çıkmadı. Hayvanlar burada kalırsa ölecek. Soğuktan ölmemeleri için yardım istedik, yardıma gelen olmadı. Bu tür konulara karşı biraz daha duyarlı olunması gerekiyor” diye konuştu.

Kaynak: Adıyaman Cihan Haber
Yorumlar (0)
13
açık