Sokak hayvanları üşümeyecek

Sokak hayvanları üşümeyecek

Adıyaman 04.01.2018, 16:27 04.01.2018, 16:28 Adiyaman Cihan Haber
Sokak hayvanları üşümeyecek

 Adıyaman’da sokakta yaşayan kedi ve köpeklerin kış aylarında üşememesi için kulübe yerleştirildi. 

Adıyaman Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü ekipleri, sokak hayvanları için Adıyaman merkeze 1, Gölbaşı ilçesine 2, Besni ilçesine 1 olmak üzere toplam 4 adet kulübe yaptırdı. Yaklaşık 2 metre uzunluğunda, 1.6 metre yüksekliğinde olan kulübeler üç bölme halinde yapıldı. Adıyaman Açık Ceza İnfaz Kurumunda yapılan kulübelerden birisi Eğri Çayı Parkına bırakıldı.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürü İsmail Kozan, sokak hayvanlarının üşümemesi için toplam 4 adet kulübe yaptırdıklarını ve bu kulübelerin yerleştirildiğini belirtti.

İsmail Kozan, “Kulübelerimizi bıraktığımız yerlerde yaşayan vatandaşlarımız buraya sığınan hayvanlar için su ve yiyecek bıraksınlar. Kış mevsiminde onların aç susuz kalmasına engel olalım” dedi.

İsmail Kozan ayrıca, sahipsiz sokak köpeklerinin kayıt altına alınması, kısırlaştırılması ve vatandaşlarda rahatsızlığa neden olmaması için Adıyaman Belediyesine 800 adet çip, 800 adet kulak küpesi, 1 adet pens teslim ettik. Belediye sokak hayvanlarıyla ilgili kayıt altına alma ve diğer işlemleri yürütecek” dedi.

Kaynak: İHA
Yorumlar (0)
13
açık