Suriyeliler Ramazan Bayramını Gözyaşlarıyla Bekliyor

Ülkelerinde yaşanan savaş ortamından kaçarak Türkiye'ye sığınan binlerce Suriyeli Ramazan Bayramını gözyaşlarıyla bekliyor. 5 yıldır yakınlarını göremediklerini belirten Suriyeliler, barışla beraber ülkelerine döneceklerini belirtti.

Adıyaman 19.06.2016, 14:29 19.06.2016, 14:31 Adiyaman Cihan Haber
Suriyeliler Ramazan Bayramını Gözyaşlarıyla Bekliyor
Ülkelerinde yaşanan savaş ortamından kaçarak Türkiye'ye sığınan binlerce Suriyeli Ramazan Bayramını gözyaşlarıyla bekliyor. 5 yıldır yakınlarını göremediklerini belirten Suriyeliler, barışla beraber ülkelerine döneceklerini belirtti.

Suriye'deki iç savaştan kaçarak Adıyaman Çadırkente yerleşen binlerce Suriyeli, Ramazan Bayramını gözyaşları arasında beklerken biran önce barışın gelmesiyle beraber ülkelerine geri dönmek istediklerini belirtti. Suriyeli vatandaşlar, her türlü konuda kendilerine destek olan Türkiye'ye minnettar kaldıklarını vurguladı.

Adıyaman'da, yaklaşık 7 bayram bulunduklarını ve 8'inci bayramı ise hüzünle, gözyaşları arasında beklediklerini belirten Suriyeliler, kendi memleketlerinde bayram havasının bir başka olduğunu, yakınlarını görememelerinden dolayı bayramın acıyla geçtiğini dile getirdi. 

Ramazan Bayramının kendisiyle beraber barışı da getireceğini umut eden Suriyeliler, Türkiye'nin kendilerine çok yardımcı olduğunu ama barışla beraber ülkelerine döneceklerini belirtti.



"ARDIMIZA BAKAMADAN GELDİK"

Her bir çocuğunun bir yerde kaldığını belirten Suriyeli Suat Müslim, "Bu bayram ilk bayramım benim burada. Her çocuğum bir yerde kaldı, gözlerim onları gözlüyor. Torunlarımın her biri bir yerdeler. Kimisinin kocası yok, çocukları var. Yine de Allah'a şükürler olsun. Elimizden gelen bir şey yok Allah bize de aleme de sabır versin. Ardımıza bakamadan geldik. Benim kimsem kalmadı. Kona kona her yerde bir kişi kaldı arkamdan. Suriye'de, 2 kızım 1 oğlum var. Onları 5 yıldır hiç görmedim. Şimdi barış çıksa nasıl gitmem. Şehitlerimiz oluyor görmüyoruz. Gitmeyip de ne yapacağız. Orada çok yakınımı kaybettim. Oğlumun oğlu yedi aylık evliydi şehit oldu" dedi.

Gözyaşları arasında duygularını güçlükle anlatan Suriyeli Negiha Müslim ise, "Gitmek istiyoruz. Çocuklarımızı göremiyoruz. 5 yıldır buradayım. Gitmeyi de istiyorum artık ölmeyi de istiyorum. Bayram mı var burada. Evimizden ayrı, vatanımızdan ayrı, akrabalardan ayrı ne yapacağız burada bayramı. Gelip gidemiyoruz 5 yıl oldu buradayız. Paran olmazsa gelip gidebilir misin? Kimsemiz yok her adam bir yerde kaldı. Allah kimseyi bizim durumumuza düşürmesin" şeklinde konuştu.



"BACILARIMI BIRAKTIM SURİYE'DE"

Suriye'deki savaştan kaçıp onlarca akrabasını da kaybeden Suat Gıreybi, "4 yıldır buradayım. 8. bayramı Allah'ın izniyle kutlayacağım. Bacılarımı bıraktım Suriye'de. Allah'tan temennimiz bayramdan hemen sonra savaş sona erir. Biz de memleketimize geri dönmeyi isteriz. 6 abla bir de kardeşimi Suriye'de bıraktım. Kendim burada tek yaşıyorum. Arada sırada internet üzerinden Suriye'deki akrabalarımla görüşüyorum. Suriye'deki bayram, ailemiz, bacılarımız, kardeşlerimizle güzel bir şekilde oturup bayramı geçirmek isterdik. Türkiye'deki bayram sadece çadırda geçiyor" ifadelerini kaydetti.

Kaynak: Adıyaman Cihan Haber
Yorumlar (0)
13
açık