TBMM Başkanvekili Aydın, şampiyon ilçede

TBMM Başkanvekili Aydın, şampiyon ilçede

Adıyaman 31.03.2017, 14:50 31.03.2017, 14:51 Adiyaman Cihan Haber
TBMM Başkanvekili Aydın, şampiyon ilçede

 TBMM Başkan Vekili Ahmet Aydın, referandum çalışmaları kapsamında Ak Parti'ye en çok oy veren Adıyaman'ın sincik ilçesini ziyaret etti. İlçenin yeni hedefi hedefi ise referandumda yüzde 96 oy çıkarmak olduğu açıklandı.

TBMM Başkan Vekili Ahmet Aydın, 7 Haziran genel seçimlerinde AK Parti'ye yüzde 90,71 oranında oy veren Adıyaman'ın şampiyon ilçesi Sincik'ta vatandaşlarla bir araya geldi. Esnaf ve vatandaşlarla sohbet eden Aydın, referandum hakkında bilgi verdi. Türkiye’nin tarihi bir süreç yaşadığını belirten TBMM Başkan Vekili Ahmet Aydın "Bu güne kadar hep siyasi partilere oy verdik, şimdi kendimize oy vereceğiz kendi geleceğimize oy vereceğiz. Nasıl bir Sincik, nasıl bir Adıyaman, nasıl bir Türkiye hayal ediyorsak ona göre kararımızı vereceğiz. Sincik son dört seçimde şampiyon oldu, Sincikliler her zaman duasıyla desteğiyle bizlerle oldu, ülkesiyle, milletiyle, bayrağıyla, vatanıyla bir ve beraber oldu. Bu ülke için yüzyılda bir önümüze gelen bu sandıkta oylarımızı kullanacağız. Sizler birçoğunuz geçmişi yaşadınız, yokluk yıllarını yaşadınız, sıkıntılar yaşadınız. Bu millet mağdur edilmişti, parçalı bohçalara dönmüş koalisyonlar, başbakanlar ile Cumhurbaşkanları arasındaki kavgalar çatışmalar. Bu milletin inançlarıyla, değerleriyle adeta alay eden bir zihniyet. O anayasada öyle bir hükumet sistemi öngörülmüş ki bu sistemde hep kavgalar oldu, bu ülkede hep bir kesim sıkıntı yaşadı. İmam hatipliler ancak imam olur dediler, imam hatipli bir Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ı içime sindiremiyorum dediler hazmedemediler. Artık bundan sonra millet kendi iradesiyle yöneticilerini seçecek, hem meclisi seçecek, hem de hükumeti cumhurbaşkanını seçecek. Artık o baronlar seçmeyecek, o pijamaları ile başbakanları karşılayan gazete patronları hükumet kurup, hükumet yıkmayacak. Geçmişte şapkasını alıp giden liderler vardı, artık kim var, cesaretiyle, dik duruşuyla, kefenini giyerek yola çıkan Recep Tayyip Erdoğan var ve onu sevenler var" dedi

Avrupa ülkelerinin tutumunu da eleştiren Aydın, "Avrupa’nın halini görüyorsunuz, Hollanda’da atlarıyla itleriyle vatandaşlarımızın üzerimize saldırdılar, bakanımızı konsolosluğa dahi sokmadılar. Almanya’da, İsviçre’de gazeteler Türkçe manşetlerle çıkıyor, Avrupa adalet divanı başörtüsü ile ilgili olumsuz bir karar veriyor, İsrail ezanı yasaklamaya çalışıyor, terör örgütleri hepsi bir araya gelmiş hayır’a çalışıyor ve benim Kürt kardeşime parmak sallıyor, evet çıkarsa bitersiniz diyor. Türkler evet çıkarsa PKK biter diyor, bizim amacımızda PKK, FETÖ, DAEŞ terör örgütlerini bitirmek değimli, tamda bunların bitmesi için Sincik bu defa yüzde yüz evet diyecek mi, Sincik’te atılan her bir oy onlara bir Osmanlı tokadı olarak gidecektir. Sincikli ülkesine, milletine, namusuna, bayrağına, ezanına sahip çıkacak. Artık darbeler tarih olsun, artık yokluk, yoksulluk, yolsuzlukla anılan o koalisyonlar tarih olsun. Artık biz başka yerlerden yönetilmeyelim, biz millet olarak kendi kendimizi yönetelim” ifadelerini kullandı.

Hedef yüzde 96

AK Parti Sincik İlçe Başkanı Şevket Öksüz ise referandumda hedefin yüzde 96 olduğunu belirterek, "16 Nisan’da önümüzde bir referandum seçimi var, bu seçim başka seçimlere benzemez. Bu seçim diğer seçimlerden daha kıymetlidir, inşallah Sincik yine evet diyecek, tabii ki hedefimiz yüzde 96’nın üzerine çıkmaktır. Bunu cenabı Allah’tan niyaz ediyorum, hepinize teşekkür ediyorum. Sincik halkına minnettarım” dedi. 

Sincik Belediye Başkanı Mehmet Korkut ise konuşmada, “AK Parti kurulduğu günden beri girdiği her seçimde Sincik halkı olarak hep en üst düzeyde partimize destek olduk. Bununla beraber ülkemizde ekonomik büyüme sağlandı, siyasal gelişmeler sağlandı, özgürlükler artırıldı. Parti olarak sürekli bunun çabası içerisinde olduk, sayın cumhurbaşkanımız bu anlamda gövdesini taşın altına koydu, sürekli bu anlamda ülkeyi derleyip toplamaya çalıştı. Ben inanıyorum ki Sincik halkı sayın cumhurbaşkanımızın bizden istediği yüze yüz hedefine ulaşmak için el birliği ile çalışacaktır. İnşallah 16 Nisan’dan sonra Türkiye’yi dünya devletleri arasında sözü dinlenir bir ülke haline gelmesi için en büyük katkıyı Sincik sunacaktır” şeklinde konuştu. 

Kaynak: İHA
Yorumlar (0)
13
açık