Adıyaman’da kadınlar kışlık bulgur, simit, dövme, yarma yapımı için buğdaylar kaynatılmaya başlandı.
Kışlık yiyecekler için hazırlıklarını sürdüren kadınlar evlerin vazgeçilmez gıdası olan buğday ürünleri için çalışmaları sürdürüyor. Kazanlarla buğday kaynatan kadınlar, daha sonra bu buğdayları güneşte kurutuyor. Evin damlarında ve önlerinde bezlere serilerek güneşte kurumaları sağlanan buğdaylar, daha sonra değirmenlerde bulgur, simit, yarma, dövme ve un yapımında kullanılıyor.
Kışlık hazırlıkları sürdüren kadınlar, hazır ürünler yerine kendi elleriyle hazırladıkları ürünleri tercih ettiklerini belirterek, kendi yaptıkları ürünlerin daha lezzetli olduğunu ifade ediyorlar.
Kışlık Erzaklar Hazırlanıyor
Kışlık Erzaklar Hazırlanıyor
ACH ACH
Adıyaman
Adıyaman’da kadınlar kışlık bulgur, simit, dövme, yarma yapımı için buğdaylar kaynatılmaya başlandı.