Adıyaman Üniversitesi yeni öğrencilerini bekliyor

10. yılında başarılarını katlayarak devam ettiren Adıyaman Üniversitesi 2016-2017 akademik yılında yeni öğrencilerini bekliyor.

EĞİTİM 29.07.2016, 13:48 29.07.2016, 13:49 Adiyaman Cihan Haber
Adıyaman Üniversitesi yeni öğrencilerini bekliyor

 10. yılında başarılarını katlayarak devam ettiren Adıyaman Üniversitesi 2016-2017 akademik yılında yeni öğrencilerini bekliyor.29 Temmuz- 3 Ağustos tarihleri arasında yapılacak tercih işlemleriyle birlikte Adıyaman Üniversitesi yeni öğrencilerini beklemeye başladı. Kendisiyle aynı dönemde kurulan üniversitelere göre gelişimini çok hızlı bir şekilde sürdüren Adıyaman Üniversitesi,  geç ve dinamik yapısıyla yeni öğrencilerini bünyesine katarak her geçen yıl daha da büyüyor.

  Adıyaman Üniversitesi 2016-2017 eğitim-öğretim yılında 5 bin 360 yeni öğrenciye kapılarını açarak hayata hazırlayacak.

Adıyaman Üniversitesi, tercih döneminde bu yıl 4 yeni bölüme 200 öğrenci alacak. Bu yıl ilk defa öğrenci alacak İslami İlimler Fakültesi İslami İlimler Bölümü, Diş Hekimliği Fakültesi Diş Hekimliği Bölümü, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Antrenörlük Bölümü ve Devlet Konservatuarı Müzikoloji Bölümleri ile öğrenci sayımız 22 bini aşmış olacak.

 Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü, “Üniversitemizi tercih edecek öğrencilerimiz medeniyetlere beşik olmuş bu tarihi şehrin stratejik coğrafi konumu, zengin kültürü ve doğal zenginliklerinden doğan avantajlarından faydalanacaklardır. He yönüyle cazibe merkezi olmaya devam eden Üniversitemizin Türkiye’nin 27, Dünyanın 1183. üniversitesi olması, Fizik Bilimleri alanında ise Türkiye’nin 12, Dünyanın 372. üniversitesi olması gibi başarılarıyla da aday öğrencilerin tercih sebebi olacağına inanıyorum” ifadelerini kullandı.

  Tercihler https://ais.osym.gov.tr/ adresinden 29 Temmuz–3 Ağustos tarihleri arasında yapılacak olup aday öğrenciler üniversite hakkındaki bilgilere üniversite genel internet sitesi olan http://adiyaman.edu.tr/ adresinden ve aday öğrenciler için hazırlanmış özel internet sitesi olan http://adyuadaylari.adiyaman.edu.tr/ adresinden ulaşabilecek.

  Ayrıca üniversite programları hakkındaki tüm bilgilere ve tercih sihirbazlarına Yükseköğretim Kurulu’nun (YÖK) Yükseköğretim Program Atlası internet sitesinden https://yokatlas.yok.gov.tr/ de ulaşılacak.

Kaynak: Adıyaman Cihan Haber
Yorumlar (0)
13
açık