Adıyaman Üniversitesinde Mezuniyet Coşkusu

Adıyaman Üniversitesi Devlet Konservatuarı, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, İslami İlimler Fakültesi ve Mühendislik Fakültesi’nde eğitim gören ve diploma almaya hak kazanan öğrenciler düzenlenen mezuniyet töreni ile mezuniyet belgelerini alarak kep fırlattı.

EĞİTİM 18.05.2016, 19:18 18.05.2016, 19:19 Adiyaman Cihan Haber
Adıyaman Üniversitesinde Mezuniyet Coşkusu

 Adıyaman Üniversitesi Devlet Konservatuarı, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, İslami İlimler Fakültesi ve Mühendislik Fakültesi’nde eğitim gören ve diploma almaya hak kazanan öğrenciler düzenlenen mezuniyet töreni ile mezuniyet belgelerini alarak kep fırlattı.

  Törene Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Seyit Temir, Prof. Dr. Hasan Solmaz, Prof. Dr. Ali Aydın, siyasi parti temsilcileri, fakülte dekanları, yüksekokul müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, akademik ve idari çalışanlar ile öğrenciler ve velileri katıldı. 

  Tören mezun öğrencilerin geçişi ile başlarken saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu.   

  Üniversite birincisi olan İslami İlimler Fakültesi İlköğretim Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Eğitimi Bölümü öğrencisi Ümmü Gülsüm Peker üniversite mezuniyet kütüğüne Rektör  Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü ile birlikte plaka çaktı.

  Üniversite birincisi İslami İlimler Fakültesi İlköğretim Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Eğitimi Bölümü öğrencisi Ümmü Gülsüm Peker'e Rektör Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü tarafından plaket ve ödül verildi.

  Ardından Üniversite ikincisi İslami İlimler Fakültesi İlköğretim Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Eğitimi Bölümü Öğrencisi Hatice Çitil’e Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, üniversite üçüncüsü İslami İlimler Fakültesi İlköğretim Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Eğitimi Bölümü öğrencisi Rahime Parmaksız’a ise Adıyaman Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu tarafından plaket ve ödülleri verildi.

  Ödül töreninin ardından ise bütün öğrenciler bölüm bölüm sahnede yerlerini alarak bölüm hocalarından mezuniyet belgelerini aldılar ve toplu fotoğraf çektirdiler. Programın sonunda ise bütün öğrenciler hep birlikte kep fırlatarak mezuniyetlerini kutladılar.

  Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü törende yaptığı konuşmada geçen yıl vefat eden İslami İlimler Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Necmettin Ergül’e rahmet dilekleriyle başladı.

  Rektör Gönüllü, “Bugün sevinç içinde sevinç yaşadığımı ifade etmek istiyorum. Öncelikle ben bir mühendisim. Bugün Mühendislik fakültemiz ilk mezunlarını veriyor. Benim en büyük ideallerimden biri olan memleketimizin maddi olarak ilerlemesinin yegane dinamiği olan öğrencilerimizi mezun etmekten kıvanç duyuyorum. Adıyaman’da en büyük hayallerimden biri de köklü, ciddi, ileri düzeyde bir İslami eğitim veren eğitim yuvası tesis etmekti. Bu amacımıza doğru emin adımlarla yürümekten ve bunun ilk nişanesi olan öğrencilerimizi mezun etmekten bahtiyarım. Adıyaman aynı zamanda bir sanat şehridir. Türküleriyle, halk oyunlarıyla, hikâyeleriyle kadim bir şehrin varisi olan Adıyaman’ımızda Devlet Konservatuarımızın ilk mezunlarını vermesi büyük bir gurur kaynağı. Ve elbette ekonomimizin direksiyonuna geçecek olan İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğrencilerimiz dün olduğu gibi bugün de seçkin mezun topluluğumuzla toplumumuzu ileriye götürmek yolunda büyük bir çaba içine gireceklerdir.

  Bugün mezuniyet coşkusunu yaşayan öğrencilerimizin yetişmesinde emeği geçen fakültelerimizin akademik ve idari personeline en içten şükranlarımı sunuyorum. Adıyaman Üniversiteli olmak bir ayrıcalıktır deyişimi tekrar ediyor; öğrencilerimin, evlatlarımın kutladığımız bu mezuniyetlerinin hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

  Adıyaman Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu ise yaptığı konuşmada mezuniyet töreninde bir arada olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek mutlu, gururlu ve heyecanlı olduğunu ifade etti.

  Öğrencilere Adıyamanlı olmayanların da artık Adıyamanlı olduğunu söyleyen Başkan Kutlu, bundan sonra öğrencilerin ikinci veya birinci memleketlerinin Adıyaman olduğunu dile getirdi.

  Adıyamanlı olmanın bir ayrıcalık olduğunu da belirten Başkan Kutlu, “Burada acı ve tatlı hatıralarınız oldu ama bugüne kadar üniversitemizde bir gencimizin burnunun kanadığını, bir gencin bir gence kötü davrandığını duymadık, işitmedik. Adıyaman halkı olarak Adıyaman Üniversitesi öğrencileri ile gurur duyuyor hepinizi tebrik ediyorum. Sevgili velilerimize de evlatlarını Adıyaman’a emanet ettikleri için teşekkür ediyorum. Hepinizin en kısa zamanda bir iş ve eş sahibi olmasını temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.

  Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş ise yaptığı konuşmada, “Adıyaman Üniversitemizde yaklaşık 20 bin kayıtlı öğrencimiz bulunmakta olup bu sene ise yaklaşık 4 bin 500 civarında öğrencimiz mezun olacak. Hepinizi tebrik ediyorum. Hayırlı olmasını diliyorum. Sevgili öğrenciler, uzun bir eğitim maratonunu başarı ile tamamlamanın şüphesiz haklı gururunu yaşıyorsunuz. Ancak mezuniyet mutlu bir son olmakla birlikte hayata atılan yeni bir adım ve yeni başlangıçtır. Bugünden itibaren üstleneceğiniz görevin ağır sorumluluğunu omuzlarınızda hissetmeye başlayacaksınız. Ancak siz tüm bu zorlukları aşabilecek güce ve potansiyele sahipsiniz. Bu yolda azimle, inançla ve güvenle yürüyünüz. Hayalinizdeki tüm kapıların açılmasını temenni ediyorum. Saygıdeğer anne ve babalar, çok yüksek özveri göstererek bu gençlerin yetişmesine olanak sağladınız. Onlara destek oldunuz ama onlar da sizin bu desteklerinizi boşa çıkartmadı. Çok çalıştılar ve sizlere layık bir evlat olduklarını gösterdiler. Bu öğrencilerin yetişmesinde başta Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü olmak üzere Adıyaman Üniversitesi’nin tüm akademisyenlerine ve çalışanlarına teşekkür ediyor gençlerimizin bundan sonra ki hayatlarında sağlık, mutluluk ve başarı diliyorum” şeklinde konuştu.

  Yapılan törenin ardından Devlet Konservatuarından 21, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nden 411, İslami İlimler Fakültesi’nden 101 ve Mühendislik Fakültesi’nden 105 olmak üzere toplamda 638 öğrenci mezun oldu.

Kaynak: Adıyaman Cihan Haber
Yorumlar (0)
13
açık