Adıyaman'da Yeni Okulun Temeli Atıldı

Adıyaman’da 18 derslikli ilk ve ortaokulunun temeli düzenlenen tören ile atıldı.

EĞİTİM 28.05.2016, 19:13 28.05.2016, 19:15
Adıyaman'da Yeni Okulun Temeli Atıldı

 Adıyaman’da 18 derslikli ilk ve ortaokulunun temeli düzenlenen tören ile atıldı. 

Adıyaman’ın Karapınar mahallesinde Süleymaniye İlim ve Kültüre Yardım Derneği tarafından yapımına başlanılan ilk ve ortaokulun temeli atıldı. Değerler eğitiminin ağırlıklı olacağı 18 derslikli okul ileri teknolojik alt yapıya sahip, derslikleri, laboratuarları, atölyeleri, spor salonları, kütüphanesi ile hizmet verecek.

Temel atma törenine Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, Belediye Başkanı F.Hüsrev Kutlu, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Talha Gönüllü, kamu kurum ve kuruluş müdürleri ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Program Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Kur-an ı Kerim tilaveti ardından Derneğin Yöneticisi Ramazan Köklü konuşarak, “Böyle müstesna, mutlu günümüzde bizleri yalnız bırakmadınız, bizlere güç verdiniz. Bu hizmetlerin gayesi sadece Yüce Rabbimizin rızasını almaktır. Vazifemiz ümmeti Muhammed’in evlatlarına, bütün insanlara, geleceğimizin teminatı olan gençlere maddi ve manevi bakımdan yardımcı olmak, onların vatanına, milletine, bayrağına saygılı birer evlat olmalarını sağlamaktır” dedi.

Daha sonra konuşan Müteahhit Nedim Karakaş ise binayla ilgili bilgi vererek, “3 bin 186 metre kare alan üzerine kurulan okul inşaatının her katı 935 metrekaredir. 5 katlı binamız toplamda 4675 metrekareden oluşmaktadır. Modern teknolojiye göre dizayn edilerek, 18 derslik bulunmaktadır” diye konuştu.

Derneğin Gaziantep Sorumlusu Davut Özdemir ise, eğitimin öneminden bahsederek, derneğin faaliyetlerini anlattı.

Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu ise, temeli atılan okulda değerler eğitiminin ağırlıklı olmasının önemine işaret ederek, hayırlı olması temennisinde bulundu.

Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Talha Gönüllü ise, “Eğitimin önemini anlamış bir topluluğun huzurunda olmaktan mutluyum. Eğitim uzun soluklu bir iştir. Eğitimde en önemli unsur ailelerdir. Bu eğitim taşlarının en iyi şekilde konulması lazım. Üniversitelere son halidir. İlk taşların iyi konulması ve temelin sağlam olması lazım” ifadelerini kullandı.

Vali Mahmut Demirtaş ise, “İnanıyorum ki bu okul bittikten sonra çok faydalı nesillerin yetiştirecek. Ülkemizi 2023’leri,2050’lere, 2071’lere taşıyacak nesillerin inşallah bu okullarda yetişecektir. Emeği geçenlerde teşekkür ediyorum. Allah hayrınızı, hasenatınızı kabul etsin” dedi.

Konuşmalar sonrasında dualar eşliğinde okulun temeli atıldı.

Kaynak: Adıyaman Cihan Haber
Yorumlar (0)
13
açık