“Her Çocuk Özeldir” Projesi Hayata Geçirildi

Adıyaman Valiliği ve Adıyaman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Toplum Ruh Sağlığı Merkezinin iş birliğiyle “Her Çocuk Özeldir” projesi hayata geçirildi.

EĞİTİM 02.10.2015, 12:47 02.10.2015, 12:48 Adiyaman Cihan Haber
“Her Çocuk Özeldir” Projesi Hayata Geçirildi

 Adıyaman Valiliği ve Adıyaman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Toplum Ruh Sağlığı Merkezinin iş birliğiyle “Her Çocuk Özeldir” projesi hayata geçirildi. 

“Her Çocuk Özeldir” projesi kapsamında Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, Vali Yardımcısı Murat Süzen, Belediye Başkan Yardımcısı Sait Kutlu, İl Sağlık Müdürü Emin Taş, İL Halk Sağlığı Müdürü Mustafa Kutlu, Adıyaman Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Erdoğan Öz, Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yöneticisi Fatih Doğan, İl Milli Eğitim Müdürü Seyfi Özkan, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Kenan Doğan, hastane birim sorumluları ve engelli çocuklar Cumhuriyet İlköğretim Okulunda bir araya geldi. Slayt sunumuyla başlayan programda bir konuşma gerçekleştiren Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yöneticisi Fatih Doğan, “Her aile bir bebek beklerken o bebeğe ilişkin hayaller kurar ve tüm hazırlıklar normal bir çocuk içindir. Anne, baba dışında ailenin tüm fertlerinin de beklentisi aynı şekildedir. Doğum öncesi dönem boyunca bir çok ailenin en büyük korkularından biri engelli bir çocuk dünyaya getirme ihtimalidir. Bu nedenle aileler kız erkek fark etmez eli ayağı düzgün olsun gibi sözlerle beklentilerini ifade ederler. Bu bağlamda özel eğitime ve bakıma ihtiyacı olan bireylerin bağımsız bir yaşam sürdürebilmesi, kendisine ailesine ve yaşadığı topluma yararlı bir birey haline gelmesi için hepimiz üzerimize düşeni yapmalıyız"dedi.

Projesinin ana hedefi özel eğitim gerektiren çocuklara farkındalık oluşturmak olduğunu belirten Doğan, "Projenin hedefleri, il merkezinde bulunan ilk ve orta öğretim okulları 'Özel Eğitim' sınıflarındaki öğrencilerin eğitim-öğretim ortamına katılımını artırmak, içinde bulundukları sınıf ortamını çok yönlü kullanılabilir hale getirmek, zihinsel ve fiziksel gelişimleri için ihtiyaç duyulan özel materyallerin ihtiyacını karşılama, öz güvenlerini arttırma, hijyenik bir ortamın sağlanması ve dünyada tek olmadıklarının farkına varmalarını sağlamaktır. Ancak bu projeyi özgün ve özel kılan durum, proje yürütücülerinin kimliğidir. Toplum Ruh Sağlığı merkezimizde eğitim ve uğraşı ile tedavi edilip topluma kazandırılan hastalarımızın emeği ile bu proje daha ve önemli hale gelmiştir"dedi. 

Doğan, projeye destek veren Adıyaman Valimiz Sayın Mahmut Demirtaş’a, Vali Yardımcısı Murat Süzen, Toplum Ruh Sağlığı Merkezi çalışanlarına ve emeği geçenlere teşekkür etti. Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş ise, “ İnşallah, burada liseye kadar her alanda ve her branşta sınıfların olmasını istiyoruz. Biliyorsunuz şuan 11 tane okulumuz var. Özel bir okul yapıyoruz. İnşallah bu okulumuz gelecek yıl bitecek. Bu sene yine temelini atmayı düşündüğümüz bir lise yapacağız. Bu çocuklarımızla diğer çocuklarımız arasında hiçbir ayrım gözetilmeden ana sınıfından başlayacak, ilköğretim ve liseye kadar devam edecek. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Çevre Bakanlığı ile görüşme yaptık. Adıyaman’a bu çocuklarımıza yönelik aktif bir yaşam merkezi yapmayı düşünüyoruz. Proje hazırlandı, programa alındı. Statikte bir problem var onu da gereken yerlerle görüştüm, o problem de bugün giderilecek. En kısa zamanda inşallah Vartana bölgesinde 30 dönüm üzerinde aktif yaşam merkezi yapacağız. Ve bu projelerde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Cumhuriyet İlköğretim Okulunda açılan özel sınıfların açılışları gerçekleştirildi. Gerçekleştirilen açılış sonrasında engelli öğrencilere pilli diş fırçası dağıtıldı.

Kaynak: Adıyaman Cihan Haber
Yorumlar (0)
13
açık