5 ŞUBAT DÜNYA KANSER GÜNÜ SEMİNERİ

Adıyaman Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından 5 Şubat Dünya Kanser Günü nedeniyle seminer düzenlendi.

Adıyaman 06.02.2015, 16:46 06.02.2015, 16:47 Adiyaman Cihan Haber
5 ŞUBAT DÜNYA KANSER GÜNÜ SEMİNERİ

 Adıyaman Sağlık Müdürlüğü konferans salonunda gerçekleşen seminere Halk Sağlığı Müdürü Mustafa Kutlu ve sağlık personelleri katıldı.

Programın açış konuşmasını yapan Halk Sağlığı Müdürü Mustafa Kutlu, kanser hastalığı ile ilgili yapılması gereken etkinliklerin yeterince yapılmadığını dikkat çekti.

Mustafa Kutlu, personellerin daha fazla gayretli olması gerektiğine işaret ederek, “Etkinlikler ve uygulamalar konusunda maalesef istediğimiz yerde değiliz. Meme kanseri konusunda hedefimiz ilde ortalama 30 tane mamografi çekmek ama biz şuan 20 seviyesindeyiz.

Hedefimiz önümüzdeki birkaç ay içerisinde 40 yaşı üzerindeki kadınlara yönelik eğitimi sıklaştırmak, yönlendirmelerinizi arttırmak gerekirse insanların aile sağlığı merkezlerimizde KETEM’e mobil araçlarımızın bulunmasını sağlamak.

Seviks kanserinde yeni bir aşamaya geldik. Artık HPV DNA’ya bakıyoruz. HPV DNA’ya DNA konusunda yaklaşık 6 aylık bir süreç içerisinde iyi bir çalışma yaptık. Gerçek anlamda aile sağlığı merkezlerimizin ve toplum ruh sağlığı merkezlerimizin ciddi katkıları var. KETEM’in çalışmalarına biz artık TSM ve aile hekimleri üzerinden seviks kanseri taramaları konusunda yoğun bir çaba sarf ediyoruz. İstendik yerde değiliz ama performansımız iyi yerlerde” dedi.

Mustafa Kutlu’nun konuşmasının ardından KETEM Sorumlusu Dr. Ezgi İlhan, KETEM’in çalışmalarını sunum eşliğinde anlattı.

Seminerde, 2014 yılında 97 bin erkek, 62 bin kadının kansere yakalandığı dile getirildi.

Kaynak: Adıyaman Cihan Haber
Yorumlar (0)
13
açık