ADIYAMAN PROTOKOLÜ ŞEHİT AİLELERİNİ ZİYARET ETTİ

Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş öncülüğünde protokol üyeleri ve eşleri şehit ailelerini ziyaret etti.

Adıyaman 17.03.2015, 18:25 17.03.2015, 18:26 Adiyaman Cihan Haber
ADIYAMAN PROTOKOLÜ ŞEHİT AİLELERİNİ ZİYARET ETTİ

 Vali Mahmut Demirtaş beraberinde eşi Beyhan Demirtaş, İl Jandarma Komutanı Albay İbrahim Koyuer, Belediye Başkanı F. Hüsrev Kutlu, İl Emniyet Müdürü Fikret Salmaner, Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Derneği Şube Başkanı Hacı Erdengi ve protokol üyelerinin eşleri ile birlikte şehit ailelerini evlerinde ziyaret etti.

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferinin 100. Yıldönümü münasebetiyle şehit ailelerini ziyaret eden Vali Mahmut Demirtaş Başkanlığındaki il protokol üyeleri, ilk olarak 2000 yılında TCG Sivrihisar Komutanlığı emrinde vatani görevini yaparken kaza sonucu şehit düşen Deniz Serdümen Er Ali Arğun’un ailesini ziyaret etti.

Heyet daha sonra 1994 yılında Erzurum’da şehit olan Piyade Er İdris Çalışkan’ın ailesini ziyaret ederek, varsa istek ve sorunlarını dinledi.

Buradaki ziyaretin ardından Vali Demirtaş Başkanlığındaki heyet, geçtiğimiz yıl Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü emrinde görevini ifade ederken meydana gelen trafik kazası sonucu şehit düşen Polis Memuru Ahmet Yıldırım’ın ailesini ziyaret etti. Burada şehit ailesinin eşi ile sohbet ederek dert ve sıkıntılarını dinleyen Vali Demirtaş, şehidin bir buçuk yaşındaki çocuğu Mustafa Celal adlı çocuğu kucağına alarak sevdi.

Ziyaretlerde şehit aileleriyle sohbet eden Vali Demirtaş, “Şehitlerin geride kalan aileleri milletimizin ve devletimizin en kutsal emanetleridir. Bu vatan için şehitlik ve gazilik mertebesine ulaşmış, Çanakkale’den, İstiklal Savaşından günümüze kadar nice şehitlerimiz ve gazilerimiz hürmetine bu topraklar bizlere vatan olmuştur. Ülkemizin bölünmez bütünlüğü için canını feda etmiş aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, kahraman gazilerimizi de minnet ve şükranla anıyorum” dedi.

Kaynak: Adıyaman Cihan Haber
Yorumlar (0)
13
açık