Adıyaman Üniversitesi En Çok Tercih Edilen Üniversitelerden Oldu

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) 2015 yılının Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi (ÖSYS) istatistiklerini açıkladı. Bu istatistiklere göre Adıyaman Üniversitesi Türkiye’de en çok tercih edilen üniversiteleri arasında yer aldı.

Adıyaman 15.04.2016, 15:00 15.04.2016, 15:01 Adiyaman Cihan Haber
Adıyaman Üniversitesi En Çok Tercih Edilen Üniversitelerden Oldu

 Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) 2015 yılının Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi (ÖSYS) istatistiklerini açıkladı. Bu istatistiklere göre Adıyaman Üniversitesi Türkiye’de en çok tercih edilen üniversiteleri arasında yer aldı. 

Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü öncülüğünde büyük başarılara imza atmaya devam ediyor. Adıyaman Üniversitesi geliştirdiği fiziki şartları, artırdığı kalitesi ve yaşanabilir yerleşkeleri ile öğrencilerin ilgisini çekerek en çok tercih edilen üniversiteler arasına girmeye devam etti. ÖSYM 2015 yılının ÖSYS istatistiklerine göre Adıyaman Üniversitesi tercih listesinde birinci tercih olarak 7 bin 256, ikinci tercih olarak 6 bin 732 kişi tarafından tercih edilirken toplamda 105 bin 58 kişinin tercih listesinde yer aldı. Bu adaylar arasından 5 bin 728’i Adıyaman Üniversitesi’nde eğitim almaya hak kazandı. ÖSYM verilerine göre 2015 ek yerleştirmeler dahil 20 bin 624 aday ile en çok tercih edilen fakülte eğitim fakültesi olurken, fen edebiyat fakültesi ikinci, sağlık hizmetleri meslek yüksekokulu ise üçüncü sırada yer aldı.

Yapılan tercihlerin ardından en çok aday 888 kişi ile teknik bilimler meslek yüksekokuluna, 751 aday Besni Meslek Yüksekokulu’na, 704 aday sosyal bilimler meslek yüksekokuluna, 631 aday eğitim fakültesine ve 605 aday ise Kahta Meslek Yüksekokulu’na yerleşti. ÖSYM tarafından yapılan yerleştirmelere göre Adıyaman Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne 93, Eczacılık Fakültesi’ne 62, Mühendislik Fakültesi’ne 236, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’ne 413, Eğitim Fakültesi’ne 631, Fen Edebiyat Fakültesi’ne 494, Turizm Fakültesi’ne 13, Sağlık Yüksekokulu’na 150, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu’na 311, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu’na 888, Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu’na 704, Besni Meslek Yüksekokulu’na 751, Kâhta Meslek Yüksekokulu’na 605, Gölbaşı Meslek Yüksekokulu’na 377 öğrenci yerleşerek eğitim almaya hak kazandı.

Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü, Adıyaman Üniversitesi’nin her geçen gün bir cazibe merkezi haline geldiğini ve bunun da verdiği eğitim ve yaşanabilir bir yerleşke ile ilgili olduğunu söyledi.

Adıyaman Üniversitesi’nin öğrencilerin hayalini süsleyen, hedef olarak belirlenen bir üniversite haline geldiğini ifade eden Prof. Dr. Gönüllü, “Üniversitemiz ÖSYM'nin açıkladığı istatistiklere göre bu yıl da en çok tercih edilen üniversiteler arasında yerini aldı. Üniversitemiz ve Adıyaman her geçen gün cazibe merkezi haline geliyor. Öğrenciler, Üniversitemizin hayalini kuruyor, hedef olarak belirliyor. Cazibe merkezi haline gelmemizde verdiğimiz eğitim, modern ve yaşanabilir yerleşkelerimiz önemli oldu. Bu başarı Adıyaman’ımızın başarısıdır. Bu cazibe Adıyaman’ımızın cazibesidir. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Kaynak: Adıyaman Cihan Haber
Yorumlar (0)
13
açık